Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Συρία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στη Χομς

Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν οι 80 ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διπλή επίθεση με παγιδευμένο ....
αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Τρίτη, σε μια φιλοκαθεστωτική συνοικία της Χομς, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, και την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση του είδους στη Χομς από την αρχή της σύγκρουσης, πριν από τρία χρόνια, κάτι που συνιστά κλιμάκωση εκ μέρους των ανταρτών ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές που οργανώνονται από το καθεστώς. Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, ο κλάδος της Αλ-Κάιντα που δρα στη Συρία, ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση.
«Ο Θεός επέτρεψε στους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ-Νόσρα στη Χομς να πραγματοποιήσουν ένα κατόρθωμα παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της. Το Μέτωπο Αλ-Νόσρα εξήγησε πως ανατίναξε ένα πρώτο όχημα «για να προκληθεί ο μέγιστος αριθμός νεκρών μεταξύ των σαμπίχα (φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες)» στην Αλ-Αμπασίγια, συνοικία των Αλαουιτών, της κοινότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ένα δεύτερο όχημα εξερράγη στην ίδια συνοικία. «Έγινε για να ζήσουν λίγο την κόλαση που έζησαν οι αδελφοί μας», αναφέρει το Μέτωπο Αλ-Νόσρα στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στους αμάχους που σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς από το στρατό των τομέων της Χομς που ελέγχονται από τους αντάρτες. «Είναι ένα μήνυμα των ανταρτών προς τον Άσαντ ότι δεν θα υπάρχουν ασφαλείς ζώνες για τη διεξαγωγή των εκλογών», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις