Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ΤΟΛΜΑ να εξαπολύσει έναν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της ΡΩΣΙΑΣ

Παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον , η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρόθυμη να σπάσει τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις της με τη Μόσχα και δεν …



…  είναι διατεθειμένη να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας , σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες .
Αυτή τη Δευτέρα , ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ , η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε τον δικό της κατάλογο προσώπων που τους είχαν επιβληθεί κυρώσεις για τη συμμετοχή τους στην ουκρανική κρίση και συμπεριέλαβε μέτρα κατά επτά Ρώσων πολιτών και 17 εταιρειών .
Ωστόσο, οι ειδικοί εξηγούν ότι αν και οι δύο διεθνείς εταίροι αξιολογούν αρνητικά τη θέση της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία , μεταξύ των θέσεων τους υπάρχει μια σαφής διαφορά . Έτσι, ενώ η Ουάσιγκτον αρχίζει να επεκτείνει τις κυρώσεις της εναντίον των ρωσικών εταιρειών και στον τομέα της τεχνικο-στρατιωτικής συνεργασίας , οι ηγέτες της ΕΕ είναι πιο επιφυλακτικοί , προτιμώντας στοχευμένες κυρώσεις κατά συγκεκριμένων πολιτικών .
Όπως σημειώνει ο Καθηγητής της Ευρωπαϊκής ενοποίησης του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας , Νικολάι Kαβέσνικωφ , οι κυρώσεις έχουν ένα χαρακτήρα » πολύ συμβολικό και δεν προκαλούν σοβαρές ζημιές στη ρωσική οικονομία . «
Την ίδια στιγμή , ο εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι η αποδοκιμασία των ενεργειών της Ρωσίας έχει τον «συμβολισμό » της όχι μόνο στη διεθνή σκηνή , αλλά συγχρόνως θεωρείται ως μια αντανάκλαση της κοινής γνώμης εντός της ΕΕ , για να μην χάσουν οι πολιτικοί την υποστήριξη των ψηφοφόρων τους .
Επιπλέον, παρά την ολοφάνερη επιρροή της Ουάσιγκτον , που οδηγεί στη σταδιακή αποδυνάμωση των σχέσεων με τη Ρωσία , σύμφωνα με τον Aλεξέι Γκρομίκο , διευθυντή του Κέντρου Βρετανικών Σπουδών στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο , οι Ευρωπαίοι «διατηρούν την ελπίδα» ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και εξομαλύνεται, χωρίς αύξηση των κυρώσεων .
Από τη μία πλευρά , συνοψίζει ο εμπειρογνώμονας, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την πολιτική των ΗΠΑ , αλλά από την άλλη , οι Ευρωπαϊκές χώρες -αν και υπάρχουν μεταξύ τους κάποιες που είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον – έχουν κάποια αυτονομία στις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Και οι ΗΠΑ απέχουν ακόμη πολύ από την υπέρβαση αυτών των σχέσεων και από το να «σύρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πραγματικούς πολέμους , του εμπορίου , της οικονομίας και των επενδύσεων με τη Ρωσία . »
Rt
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις