Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Την κατάργηση αποζημιώσεων των προέδρων σε διασκέψεις εξετάζει η Βουλή

Την κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βουλή.....
Πρόκειται για τη Διάσκεψη η οποία, μεταξύ άλλων, εξετάζει την ημερήσια διάταξη των εργασιών της Βουλής για κάθε εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία και τη διάρκεια συζήτησης των νομοσχεδίων ή προτάσεων νόμου στην Ολομέλεια.
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποτελείται από τον πρόεδρο και τους διατελέσαντες προέδρους της Βουλής, εφόσον έχουν εκλεγεί βουλευτές, τους αντιπροέδρους της Βουλής, τους προέδρους των Διαρκών Επιτροπών, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και έναν ανεξάρτητο βουλευτή, ως εκπρόσωπο των ανεξαρτήτων βουλευτών. Πρόσφατα για το θέμα αυτό κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος, μεταξύ και άλλων ζητημάτων, ζήτησε να ενημερωθεί αν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού ότι τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων λαμβάνουν επίδομα που κάθε μήνα ανέρχεται σε 300 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.
Στην ερώτηση απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ως αρμόδιος για τέτοιου είδους θέματα, παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, μόλις διαπιστωθούν ζητήματα που χρήζουν ρύθμισης». Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Βουλής να σταματήσει τη διάθεση όλων των προσφερομένων ειδών κυλικείου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή: KoolNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις