Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Παίζοντας με το δράκοντα, τον σκότωσα κατά λάθος…

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Με ρώτησε ο Δημήτρης Κωνσταντάρας κάποτε, "γιατί κ.καθηγητά επιμένουν να σας αγνοούν"; Πόσα θα ήθελα να του απαντήσω και δεν του απάντησα γιατί δεν συμφέρει κανένα. Ο λόγος που έφυγα απο την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα ενός ιδιότυπου ρατσισμού εις βάρος μου απο το υπάρχον σύστημα της διαπλοκής που καταστρέφει κάθε τι σωστό στη χώρα, γιατί ο "δράκος" για αυτό ήμουν εγώ ενώ για μένα ήταν το ίδιο. Η Ελλάδα δεν έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα μέσα σε μια ημέρα, πέρασε απο πολλές καταστάσεις που προσχεδίασε και πέτυχε το σύστημα. Παιδεία, ΜΜΕ και υπερδανεισμός ήταν στη φαρέτρα του....

Στα 33 μου χρόνια κατάλαβα ξαφνικά την αλήθεια, όπως και το γιατί αποτελούσα ένα "δράκο" για τους “λευκούς” του συστήματος. Αυτό ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να μεταναστεύσω στην Ιαπωνία. Στο σχέδιο τους να με ξαποστείλουν υπήρχε μια ατέλεια, η έλλειψη του δικαίου που όταν δεν το πιστεύεις τότε μόνο δεν υπάρχει. Η ώρα της απονομής του Δικαίου ήλθε. Η ζωή τους είναι σε διαρκή κίνδυνο αφού μια ξαφνική “φωτιά” κάπου στην Ελλάδα θα τους κάνει να πάρουν τα ελικόπτερα και τις θαλαμηγούς τους για να φύγουν για Ιταλία…
Κοιτώντας την γνωστή φωτογραφία του Αγίου Γεωργίου να σκοτώνει το δράκοντα το μυαλό του καθενός πάει μόνο στη συμβολική σημασία του γεγονότος αφού την εποχή του δεν υπήρχαν δράκοντες.
Κατά πολλούς ο Άγιος Γεώργιος συμβολίζει τον Απόλλωνα. Στη περίπτωση αυτή η φωτογραφία συμβολίζει την επιβολή με το ζόρι της Γνώσης πάνω στο πνευματικό σκοτάδι. Ανάλογα, ο Άγιος Νικόλαος συμβολίζει τον Ποσειδώνα και το φόβο απο το άγνωστο κοκ.
Υπάρχει όμως και μια άλλη φωτογραφία, όπου ένας μαύρος δράκος είναι πάνω σε ένα κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο. Και αυτή σημαίνει την επιβολή με τη Δύναμη της Γνώσης πάνω στη Φιλοσοφία και τη παρούσα Ηθική.  Το λευκό εδώ συμβολίζει το σκοτάδι και το κόκκινο την ψυχή.
Γιατί όμως κάτι πρέπει να επιβληθεί στους άλλους με το ζόρι, με κρυφό σχέδιο και απο λίγους δήθεν "εκλεκτούς"; Η απάντηση είναι "γιατί είναι αφύσικo".
Δεν είναι εύκολο πάντως να καταλάβει κανείς – ακόμη και οι “εκλεκτοί” - αν όλα όσα συμμβαίνουν στο κόσμο είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων ολίγων δήθεν πεφωτισμένων ανθρώπων ή αν αποτελεί μέρος ενός σχεδίου  που μόνο ο Δημιουργός γνωρίζει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ο άνθρωπος με την επιδεξιότητα του ξεχωρίζει απο τα άλλα ζώα και πράγματι αποτελεί ένα όμορφο δημιούργημα. Προγραμματίζεται, σε μερικές περιπτώσεις αυτοπρογραμματίζεται και σέ άλλες νομίζει ότι αυτοπρογραμματίζεται.


Η επιθυμία του ανθρώπου ανθίζει ή  σπινθηρίζει αλλά δεν έχει πάντα καρπούς. Η συναίνεση και η αγάπη πρός το σωστό είναι οι συνδετικοί κρίκοι που μπορούν να την κάνουν πραγματικότητα. Το Δίκαιο είναι η επιβολή του σωστού κατόπιν συναίνεσης, που πηγάζει πάντα απο την Ηθική και πληροφορείται απο τη Γνώση. Αυτό αφορά όλους.
Τα όσα προανέφερα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι όλοι να συμμετέχουν ενεργά στις κοινές αποφάσεις ώστε να γίνονται πάντα τα λιγότερα λάθη. Συμμετοχή λοιπόν σε όλα, ηρεμία για σκέψη και δημιουργική κριτική στα πάντα. Όσον αφορά το δράκοντα, μπορεί και να τον σκοτώσω για να βγεί το σωστό. Μη αμφιβάλλετε ότι μπορώ…
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις