Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Οι δανειστές θέλουν Σαμαρά – Βενιζέλο «για το καλό των Ελλήνων»


-Μόνο αυτοί μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους -Αγνοούν την απόφαση του ελληνικού λαού και ζητούν να κυβερνά το 2ο και το 4ο κόμμα
Την ώρα που στην κυβέρνηση μιλάνε για σταθερότητα και ανάπτυξη, ήδη τα πάντα επηρεάζονται από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Την «προεκλογική σιωπή» αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παραγόντων της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας διαδέχεται η έντονη κινητικότητα, για το μετεκλογικό τοπίο στη χώρα μας.
Σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον υπάρχει έντονη ανησυχία για την... πιθανότητα να προκύψει πολιτική αστάθεια από την άνοδο δυνάμεων που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Ξένα ΜΜΕ εκφράζουν ήδη φόβους ότι «θα απειληθεί» η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, με αποτέλεσμα να προκύψουν αρνητικές συνέπειες στην Ευρωζώνη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε πανικό οι δανειστές
Είναι προφανές πως οι δανειστές βρίσκονται σε πανικό. Αναζητούν κάθε δυνατό τρόπο για να διατηρήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην εξουσία και να σταματήσουν την άνοδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Ο λόγος; Είναι προφανής. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Ήδη η... σιδηρά κυρία της Ευρώπης, Άνγκελα Μέρκελ, διεμήνυσε πως είναι διατεθειμένη να συζητήσει ξανά τους όρους των συμβάσεων με την Ελλάδα ενώ παράλληλα άνοιξε “παράθυρο” για ελάφρυνση του επονείδιστου ελληνικού χρέους.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει προβληματισμό στην “παρέα” των Βρυξελλών που τώρα, μετά από 5 χρόνια βαθιάς ύφεσης και αφού “τσάκισε” με τις αντιλαϊκές πολιτικές της τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου, μιλά για νέους όρους προς όφελος των πολιτών.
merkel lagard
«Να μην πέσει ο Σαμαράς»
Οι δανειστές τονίζουν πως η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να μείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο. Να εξαντλήσει αν είναι δυνατόν την τετραετία...
Η παγκόσμια τοκογλυφία “μούδιασε” με το αποτέλεσμα της κάλπης την περασμένη Κυριακή και έδωσε άμεσα εντολή να μην υποκύψει σε καμία περίπτωση ο Σαμαράς στις πιέσεις για προσφυγή στις κάλπες. Όχι τώρα τουλάχιστον... Η δουλειά τους δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το ξεπούλημα της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί και οι μόνοι που μπορούν να τους βοηθήσουν σε αυτό είναι οι σημερινοί επικεφαλής της δικομματικής κυβέρνησης.
Πρέπει να μην κινδυνεύσει ο Σαμαράς πάση θυσία...Παράλληλα να διασωθεί και ο Ευ. Βενιζέλος που “σώζει την Ελλάδα” εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τραπεζών και τοκογλύφων.
Προφανώς αγνοούν το αποτέλεσμα της κάλπης, που ουσιαστικά στέλνει σπίτια τους Σαμαρά και Βενιζέλο και δίνουν εντολές για το πώς θα χειριστούν επικοινωνιακά την κατάσταση.
Το σχέδιο
Το σχέδιο των δανειστών θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Θα δώσουν στον Σαμαρά τη δυνατότητα να “διαπραγματευτεί” την αποπληρωμή του χρέους και θα τον βάλουν να υπογράψει πανηγυρικά το μεγάλο “deal” της παράτασης στα 50 έτη...Που σημαίνει πρόσδεση στο άρμα των Γερμανών και στην γερμανική κηδεμονία για άλλα 50 χρόνια.
Φυσικά όλο αυτό θα προβληθεί από τα Μέσα, ελληνικά – συστημικά και ξένα, ως η μεγάλη συμφωνία που κατάφερε ο Σαμαράς. Παράλληλα, οι χαλαρότεροι όροι θα παρουσιαστούν επίσης ως νίκη της δικομματικής κυβέρνησης.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να παραμείνει η κυβέρνηση παρά την αντίθετη γνώμη του ελληνικού λαού. Θέλουν την κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος με κάθε τρόπο.
Τη χώρα κυβερνά πλέον η λαϊκή μειοψηφία, η δεύτερη ΝΔ και το καταρρέον τέταρτο ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών. Αλήθεια, τι δημοκρατία είναι αυτή του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος; Που το είδαν αυτό, να συγκυβερνά μία χώρα το τέταρτο σε ψήφους κόμμα;
Όλα αυτά βέβαια, όπως τονίζουν, γίνονται “για το καλό του ελληνικού λαού”... Ενός λαού που βυθίζεται καθημερινά στη δίνη της φτώχειας και της ανέχειας... Ενός λαού που από περήφανο τον έκαναν και πάλι “ραγιά” !

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις