Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου για την Προσωρινή Επικουρική Σύνταξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 15/6/2014 με θέμα «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ» σελ 46-47, σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, έχουν ήδη καταθέσει  εκατοντάδες αιτήσεις για την χορήγηση της προσωρινής επικουρικής σύνταξης, σε εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων υπ΄αριθμ 258/1983 και 392/1985, που δεν έχουν καταργηθεί μέχρι σήμερα, με νεότερο Νόμο ή Προεδρικό  Διάταγμα.

Δηλαδή για  την χορήγηση του 80% της απόφασης  συνταξιοδότησης  και  από  ημερομηνίας υποβολής  αιτήσεως  εντός διμήνου, όπως ορίζεται από τα παραπάνω προεδρικά διατάγματα.
 Ήδη το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, διαθέτει έντυπα  αιτήσεων   για την  προσωρινή στις επικουρικές συντάξεις.
Καλούμε, όσους δεν έχουν ακόμη κάνει αίτηση για προσωρινή στην επικουρική σύνταξη, να προσέλθουν στα γραφεία μας, για να συμπληρώσουμε  δωρεάν την αίτηση  τους.
Μετά την πίεση  του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, το Υπουργείο  και δη ο Υπουργός, προσπαθεί με τεχνάσματα να παρουσιάσει  ως εξαγγελία την ρύθμιση του θέματος, με σκοπό να αποφύγει την καταβολή των αναδρομικών, που βάσει των Προεδρικών Διαταγμάτων, οφείλει να καταβάλει σε  κάθε αιτούντα  συνταξιούχο.
Απαιτούμε  ο Υπουργός, να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία  και να δώσει εντολή, για άμεση καταβολή της επικουρικής  προσωρινής σύνταξης, σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις