Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Nέο φορτίο θανάτου ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ.... ΚΟΝΤΑ 1 ΤΟΝΟ....

Ακόμη μια ποσότητα-μαμούθ ηρωίνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί, κατά τη διάρκεια εφόδου των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, η οποία εντάσσεται στη διευρυμένη έρευνα για την υπόθεση των βαρόνων των ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων και γνωστή εφοπλιστική οικογένεια. 


Ειδικότερα, οι άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τα ξημερώματα επιπλέον 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνη σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στη Φιλοθέη. Παράλληλα, οι λιμενικές δυνάμεις μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα που φαίνεται πως ανήκει στα μέλη της ελληνοτουρκικής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών. 

Όλα τα ναρκωτικά φέρονται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με το εν λόγω πλοίο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και παρακολουθείτο από τις διωκτικές αρχές. Το συγκεκριμένο καράβι μπλοκαρίστηκε χθες βράδυ και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Όλοι τους, ως φαίνεται, εμπλέκονται στο πολυπλόκαμο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, η πρώην σύζυγός του Κωνσταντίνα Σταματιάδη, ο νυν σύντροφός της Στάθης Μιχάλαινας, καθώς και έξι ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του καρτέλ ξεκίνησε πριν από μία περίπου εβδομάδα, όταν στο λιμεναρχείο Πειραιά έφτασαν πληροφορίες από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) αναφορικά με εισαγωγή, κατοχή, συσκευασία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, προερχόμενης από ασιατικές χώρες (Ιράν - Ιράκ - Αφγανιστάν), με προορισμό την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο.

O E. Γιαννουσάκης
O E. Γιαννουσάκης
Ύστερα από παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι ένα μαύρο τζιπ Mercedes μετέφερε ποσότητες ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία και η απόκρυψή τους σε σάκους μεταφοράς μαρμαρόσκονης, προκειμένου να μεταφερθούν με νταλίκες στο εξωτερικό.

«Περί ώρα 19.00 το τζιπ εισήλθε με δύο άγνωστα προς το παρόν άτομα στην έπαυλη στη Φιλοθέη και περί ώρα 20.00 εξήλθε αυτής, με τα ίδια άτομα, που το οδήγησαν στην παρακείμενη καφετέρια “Παλιά Αγορά”, όπου το πάρκαραν στον χώρο στάθμευσης και εκεί το παρέλαβαν οι Sevimli και Aksakal, που το οδήγησαν στην αποθήκη στο Κορωπί. Περί ώρα 20.30 το εν λόγω τζιπ εισήλθε στον χώρο της αποθήκης, όπου άμεσα έκλεισαν οι πόρτες. Μετά από παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης, διατάχθηκε επιχείρηση εισόδου στην αποθήκη και έρευνας αυτής, παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, όπου βρέθηκαν μηχανισμοί θερμοκόλλησης πλαστικών σακουλών με τις οποίες συσκεύαζαν την ηρωίνη, και σάκοι μεταφοράς μαρμαρόσκονης, μέσα στους οποίους ανακατεύονταν οι σακούλες με την ηρωίνη» αναφερόταν στο διαβιβαστικό του Λιμενικού για το καρτέλ της Φιλοθέης που είχε δημοσιεύσει το zougla.gr.





Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο φορτίο των ναρκωτικών που εντοπίστηκε και είχε οδηγήσει στην αποκάλυψη της υπόθεσης ταξίδεψε από το Ιράν, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πέρασε με ειδικά διαμορφωμένη νταλίκα από τον Έβρο, για να καταλήξει στην πολυτελή βίλα του εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη (Φιλοθέη) και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Τα μέλη του καρτέλ, μάλιστα, προκειμένου να εξαπατήσουν τις ελεγκτικές αρχές, σκόπευαν να διακινήσουν την ηρωίνη ως... ρύζι.

Ζωή… χλιδάτη


Στο μεταξύ όλα τα μέλη του κυκλώματος απολάμβαναν κοσμικές εκδηλώσεις, πολυτελή ταξίδια και ζωή μέσα στη χλιδή. Η εμπλοκή της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στην απίστευτη υπόθεση με τη διακίνηση ποσότητας-μαμούθ ηρωίνης 1.133,420 κιλών, όπως και η προφυλάκιση των μελών της, έχει προκαλέσει σοκ στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διακίνηση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπιστεί εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. 


















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις