Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Αποτρόπαια εικόνα: Ομαδική σφαγή ιερόδουλων στη Βαγδάτη

Η αποτρόπαια εικόνα που δημοσιεύουμε συνοδεύεται από μια εξίσου αποτρόπαια ιστορία.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο dimpenews στις πολυκατοικίες της Zayouna στην ανατολική Βαγδάτη το Σαββατόβραδο βάφτηκε για μια ακόμη φορά με αίμα.


Ένοπλοι εισέβαλαν σε 2 πολυκατοικίες και σφαγίασαν 29 γυναίκες υποτίθεται πόρνες και δυο άνδρες εκ των οποίων ο ένας ήταν ο προστάτης τους.

«Ο κόσμος φοβάται. Δεν γνωρίζουν ούτε τον γείτονά τους. Ο καθένας ενδιαφέρεται για την προσωπική του ασφάλεια κι αυτή της οικογένειας του» εξηγεί ένας 23χρονος κάτοικος της συνοικίας WissamSami.

«Πόρνες σκοτώθηκαν κοντά στο σπίτι μου εδώ και μήνες και οι γείτονες το αντιλήφθηκαν μετά από πολλές μέρες εξ αιτίας της δυσοσμίας» δηλώνει ο ίδιος. «Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτά τα εγκλήματα.Τα μέλη του Ισλαμικού κράτους αλλά και οι αντίπαλοι του είναι όλοι ντυμένοι με μαύρες στολές. Και επιπλέον ο καθένας μπορεί να αγοράσει μαι μαύρη στολή ή να πλαστογραφήσει την ταυτότητά του» προσθέτει ο 23χρονος.

Για αρκετούς η δολοφονία, ακόμα και μαζική, εκδιδόμενων γυναικών δεν αποτελεί και κάτι τόσο… τρομερό ή κατακριτέο, σε μια χώρα όπου η πορνεία θεωρείται ένα ακραίο ταμπού κι όπου τα θρησκευτικά κόμματα αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι συχνές και οι διαθρησκευτικές βιαιότητες αποτελούν καθημερινότητα στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Η επιθετικότητά ορισμένων φανατικών ομάδων προς τις πόρνες είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα κοινά σημεία των αντίπαλων ένοπλων ομάδων.

Το Νοέμβριο 12 άτομα σκοτώθηκαν σε ένα κλειστό σπίτι στη Zayouna. Το Μάιο του 2013 άλλα 12 άτομα δολοφονήθηκαν σε ένα σπίτι που λειτουργούσε ως οίκος ανοχής.

Οι πιο πολλές από αυτές τις γυναίκες αναγκάστηκαν να καταλήξουν στην πορνεία γιατί είτε σκοτώθηκε ο άντρας τους, είτε βρίσκεται στη φυλακή δηλώνει ένας άλλος κάτοικος της Βαγδάτης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις