Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Υπό πολιορκία η Βαγδάτη - Σκληρές μάχες 3 χλμ. έξω από την πόλη


Μόλις 2 μίλια, κάτι παραπάνω από 3 χλμ. αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι οι δυνάμεις της ISIS απέχουν από τα προάστια της Βαγδάτης, 
ενώ σκληρές μάχες διαξάγονται με τις ιρακινές δυνάμεις να προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των ισλαμιστών στην ιρακινή πρωτεύουσα.


«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και το κράτος φαίνεται να έχει καταρρεύσει», αναφέρει σε ιστολόγιο ο Canon Andrew White ο οποίος ηγείται της τελευταίας σε λειτουργία αγγλικανικής εκκλησίας στην Βαγδάτη «οι γεμάτοι με κίνηση δρόμοι και θόρυβο σήμερα το πρωί έμοιαζαν άδειοι», συμπληρώνει ο αγγλικανός επίσκοπος.



Όπως εξηγεί ο ίδιος οι φανατικοί μουσουλμάνοι βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη από 3,5 χλμ. από τις παρυφές της πόλης λέγοντας πως ο ιρακινός Στρατός δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει: «Σήμερα το πρωί κουβέντιασα με ένα στρατιώτη που έχει δώσει η ιρακινή κυβέρνηση για την προστασία μου και της εκκλησίας.

Όταν τον ρώτησα τι θα κάνει εάν εμφανιστούν μαχητές της ISIS μου είπε "θα βγάλω τη στολή μου και θα τρέξω να σωθώ".

Στο μεταξύ  οι φόβοι για την κατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις της ISIS μεγαλώνουν καθώς η οργάνωση προσπαθεί να την κυκλώσει ενώ φήμες κάνουν λόγο ότι αμερικανικές υπηρεσίες που υπάρχουν εκεί την εγκαταλείπουν «διακριτικά» αφήνοντας τους κατοίκους και την κυβέρνηση στην τύχη της.


"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


πηγη
hellaspress-angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.