Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου;

Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις κρύβουν σίγουρα πολλές παγίδες!

Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου;

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, χαρτογραφεί το ναρκοθετημένο πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων.

Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου;
Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις σχέσεις; Και γιατί όλο και περισσότερες σχέσεις διαλύονται; Γιατί είναι δύσκολη η συνύπαρξη με τους άλλους;
Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου;
Οι σχέσεις των ανθρώπων κρύβουν παγίδες;
Το τυρί το είδες τη φάκα την είδες στη σχέση σου;
Οι σχέσεις μας διαχωρίζονται σε συνειδητές και ασυνείδητες. Οι ασυνείδητες καθορίζουν τη ζωή μας γιατί δεν τις καταλαβαίνουμε,είναι «τυφλές». Στο πλαίσιο αυτό είναι προφανές ότι κρύβουν παγίδες. Π.χ στις«τυφλές» σχέσεις περιλαμβάνονται γιατί παντρευόμαστε έναν άνθρωπο, γιατί κάνουμε σχέσεις που τελικά μας ζημιώνουν, γιατί επιλέγουμε ένα επάγγελμα που δεν μας πάει. Η επιρροή αυτών των εσωτερικών, ασυνείδητων παραγόντων μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Το ίδιο συμβαίνει με τη λειτουργία του σώματος–εμείς ξέρουμε τι συμπτώματα έχουμε αλλά ο γιατρός ξέρει από τι προκαλούνται.
Μπορεί κάποιος που δεν έχει επαφή με την επιστήμη της ψυχολογίας να καταλάβει ότι έχει πρόβλημα στη ζωή του;
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πάντα τι ακριβώς συμβαίνει,απλώς καταλαβαίνει τα αποτελέσματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις αρρώστιες.Βλέπουμε τα συμπτώματα, ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα μας με την ηρεμία της ψυχής μας. Έχουμε άγχος, φοβίες, δυσαρέσκεια, δεν απολαμβάνουμε τη ζωή, αυτά είναι τα συνήθη συμπτώματα. Το αποτέλεσμα είναι η γενικότερη αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή μας και δεν την χαιρόμαστε.
Είναι λύση να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας;
Ακριβώς, γιατί όλα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.Τα προβλήματά μας προκαλούνται από τις σχέσεις μας με τους άλλους. Αλλά οι σχέσεις με τους άλλους δεν πάνε καλά γιατί έχουμε κάποια εσωτερικά προβλήματα,μη κατανοητά από εμάς.
Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι άνθρωποι και χωρίζουν;
Είναι οι ανάγκες μας που δεν ικανοποιούνται. Είτε οι σεξουαλικές ανάγκες, είτε οι ανάγκες για στοργή,τρυφερότητα, αγάπη, στήριξη, υποστήριξη. Όλες αυτές οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται και είναι η εύκολη λύση να τα «φορτώνουμε» στον άλλο ή στους άλλους. Το ίδιο όμως κάνει και ο άλλος εις βάρος μας, κι αυτό συνεχίζεται όσο δεν κάνουμε ο καθένας τη δική του προσπάθεια να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να λύσουμε τα θέματά μας.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.