Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ποσά-μαμούθ έστειλαν στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εν λόγω υπάλληλοι φυγάδευσαν περίπου 275.000 ευρώ (!) έκαστος, ενώ σχεδόν 300 έστειλαν στο εξωτερικό περίπου 600.000 ευρώ ο καθένας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, «σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των
Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ».
Μάλιστα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι όσο γινόταν ο έλεγχος, 415 από τους 5.260 υπαλλήλους με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ αποχώρησαν από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.
Με βάση την έρευνα του υπουργείου, «241 από τους 415 αποχωρήσαντες είναι ιατρικό προσωπικό ηλικίας από 42 έως 67 ετών, με τη μεγάλη πλειονότητα να είναι μεταξύ 50 και 60 ετών. Το σύνολο του ποσού που έστειλαν ανέρχεται στα 65.000.000 ευρώ. 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Απέστειλαν 27.300.000 ευρώ».
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η παραίτηση από το Δημόσιο ή η συνταξιοδότηση δεν αναστέλλει τους ελέγχους και στην περίπτωση που τα ποσά δεν δικαιολογούνται οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρηθούν ανάλογα.
«Είναι πλέον καθαρό ότι η παραίτηση ή η αποχώρηση από το Δημόσιο από μόνη της δεν αναστέλλει σε καμία περίπτωση τον φορολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν διεξάγεται από το ΣΕΕΔΔ, που δεν έχει τη δικαιοδοσία, αλλά από τη ΓΓΔΕ, στο πλαίσιο της γενικής προσπάθειας την οποία καταβάλλει για τον έλεγχο των εμβασμάτων» ανέφερε ο υπουργός.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις