Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ποτάμι: Τριτοκοσμική συμπεριφορά η στάση εργασίας στο Μετρό

Επίθεση στους συνδικαλιστές του Μετρό, εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Χαρακτηρίζει τη στάση εργασίας για τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Μετρό και το Τραμ, ως τριτοκοσμική συνήθεια.



Η ανακοίνωση του κόμματος

Σήμερα για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Αθήνας θα ταλαιπωρηθούν επειδή οι συνδικαλιστές σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ θα κάνουν μεσημεριάτικα την γενική τους συνέλευση. Θυμίζουμε ότι και στις 23 Σεπτεμβρίου η Αθήνα δεν είχε Μετρό και Τράμ επειδή πάλι οι συνδικαλιστές καλούσαν σε συνέλευση τους εργαζόμενους.

Αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου μπορεί να ασκείται εκτός των ωρών αιχμής, και με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε και το κοινό να μην υπερταλαιπωρείται, αλλά και ο συνδικαλισμός να μην απαξιώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η γενική συνέλευση δεν είναι απεργία.

Επισημαίνουμε επίσης ότι σε άλλα περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ όπου οι βασικοί μέτοχοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, οι συνελεύσεις γίνονται Κυριακή απόγευμα.

Άλλωστε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το μετρό δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί στις καθημερινές ώρες αιχμής επειδή γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις