Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: "Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις και αναζητούνται άλλα οικοδομήματα" - Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη λαβύρινθου στον λόφο Καστά;


"Aνακαλύφθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται και άλλα οικοδομήματα" όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης είναι ίσως μείζονος σημασίας, καθώς εδώ και καιρό λέμε ότι το ταφικό μνημείο είναι πολή μικρό για τον συνολικό όγκο του Τύμβου Καστά. 
 
Μάλιστα οι γεωφυσικές έρευνες δείχνουν ότι μέσα στο λόφο βρίσκεται κυριολεκτικά θαμμένος ένας λαβύρινθος οικοδομημάτων
 
Αυτό σημαινει ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ως προς την συγκεκριμένη ανασκαφή, και η πιθανότητα να κρύβει ιδιαίτερες ανακαλύψεις είναι αυξημένη. Αυτό ποπυ τώρα θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει το YΠ.ΠΟ είναι τι ακριβώς αναπαρίσταται στις ανθρώπινες παραστάσεις. Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονος ότι αποκαλύφθηκαν τώρα. Τόσο καιρό δνε τις είχαν δει;
 
Τη σημασία του μνημείου της Αμφίπολης επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου και μίλησε για την πορεία των ερευνών στον αρχαίο τάφο.
 
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης αξίας για τους Έλληνες – στην παρούσα δύσκολη συγκυρία – αλλά και για όλο τον κόσμο. Τόνισε, ότι η χρηματοδότηση της συνέχειας των ανασκαφών όσο και των εργασιών συντήρησης είναι εξασφαλισμένη. «Η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής. Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται και άλλα οικοδομήματα».
 
Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στον τύμβο Καστά, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνέχισε «Στόχος μας είναι το ταφικό μνημείο να γίνει ορατό και να το θαυμάζουν όλοι. Το ταφικό μνημείο αδικείται από τις φωτογραφίες. Είναι ακόμα πιο σπουδαίο. Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον», πρόσθεσε. Όσον αφορά στον σκελετό, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι την έρευνα θα αναλάβουν Έλληνες επιστήμονες.
 
Το επόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
 
Θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κατερίνας Περιστέρη με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο ΥΠΠΟΑ, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» και αρχαιολόγοι, οι οποίοι και θα συνομιλήσουν μαζί της για συμπεράσματα και εκτιμήσεις σε σχέση με τα ευρήματα.
 
 "Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

ΠΗΓΗ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις