Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στη φυλακή ο Ζοζέ Σόκρατες – Πολιτικός σεισμός στην Πορτογαλία


Στην φυλακή θα παραμείνει ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοσέ Σόκρατες, αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Η σύλληψή του, την περασμένη Παρασκευή, έχει προκαλέσει αναταράξεις στο σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας του οποίου ήταν μέλος.

Ο συνήγορος του Σόκρατες, στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την προφυλάκισή του, την χαρακτήρισε «άδικη και αδικαιολόγητη».

Ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία σωρείας σκανδάλων: φορολογικής απάτης,  ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

Εκτός του πρώην πρωθυπουργού, συνελήφθησαν και άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του Σόκρατες, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μετέφερε στον εργοδότη του μεγάλα ποσά σε μετρητά στο Παρίσι.

Το σοσιαλιστικό κόμμα της Πορτογαλίας που βρισκόταν σε τροχιά ανάκαμψης, ήλπιζε να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν το ερχόμενο έτος, αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.




http://topontiki.gr/article/88604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.