Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Π. Λαφαζάνης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται για επτώσεις και ακύρωση

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν προσφέρεται για εκπτώσεις και ακύρωση, θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους» επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνης  και αποκαλύπτει ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα
καταθέσει, θα αφορά την«ακύρωση του τεμαχισμού και της πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ, μαζί με την ακύρωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ».
Ο κ. Λαφαζάνης  σε συνέντευξή του στην στην εφημερίδα «Αγορά» επιμένει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τη  διαγραφή «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» και τονίζει ότι  «γι΄αυτό χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό και λαϊκό μέτωπο».
Ειδικότερα για τη ΔΕΗ ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει:
«Δήλωσα ότι θα ακυρωθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ σε «μεγάλη» και «μικρή» και η πώληση της τελευταίας. Δήλωσα ότι θα σταματήσει καθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Υπογράμμισα ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό πλειοψηφική δημόσια ιδιοκτησία και ως δημόσια επιχείρηση θα ανασυγκροτηθεί και λειτουργήσει με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια»
Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι  «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων είναι ασυμβίβαστο με μια κυβέρνηση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αριστερά» και επαναλαμβάνει: «Τρόικα και μνημόνια τέλος για την Ελλάδα. Τέλος, σταδιακά, και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Με το «καλημέρα» η κυβέρνηση μπήκε σε μια ισχυρή αντιμνημονιακή προοδευτική τροχιά, η οποία θα ολοκληρωθεί όσες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και αν χρειαστούν με τα εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστμηένα και τους πιο επιθετικούς κύκλους του χρηματιστικού κεφαλαίου».

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.