Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Προσπάθεια από τις Βρυξέλλεις για βελτίωση του κλίματος

Προσπάθεια αποκατάστασης του κλίματος στις σχέσεις Αθηνών - Βρυξελλών, ενόψει διαπραγμάτευσης, φαίνεται πως έγινε από την πλευρά των επικεφαλής των κορυφαίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν τρεις διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Νράγκι, τον επικεφαλής του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σούλτς.

Ο Μ. Ντράγκι διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα πως υπάρχει διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση στο θέμα τους χρέους..

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, λέγοντάς του πως υπήρχε μια μικρή ένταση προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα αλλά δεν θα ήθελε να δοθεί η αίσθηση ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγαμτεύσεις. 

Ο Μ. Σούλτς στην τελεφωνική του επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό, του μετέφερε ότι στο γεύμα που είχαν το ίδιο βράδυ στο Στρασβούργο ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας σε θετικό κλίμα για τη χώρα μας.


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις