Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βαρουφάκης το... τερμάτισε και ο Τσίπρας τον προειδοποίησε

Από την πρώτη ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης, ορισμένοι υπουργοί άρχισαν να λένε (δημοσίως) ότι κατέβαζε η γκλάβα τους.


Οι περισσότεροι, γρήγορα προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα- άρχισαν να φυλάγονται. Κάποιοι συνέχισαν τον... ανέμελο περίπατο στα κανάλια, με προφανή άγνοια κινδύνου. Για το λόγο αυτό, η χθεσινή παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς του, θεωρήθηκε από πολλούς περισσότερο από επιβεβλημένη.

«Σας καλώ από αύριο να εργαστείτε σκληρά υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή να γυρίσει σελίδα η χώρα. Σας καλώ να για λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα», είπε ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας τους γνωστούς στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Εκείνη τη στιγμή, στο μυαλό των περισσοτέρων πήγε αυθόρμητα στον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο ΥΠΟΙΚ, χωρίς ίχνος υπερβολής, δίνει περισσότερες συνεντεύξεις από όλους τους άλλους υπουργούς μαζί. Και ο νόμος είναι γνωστός: όποιος δεν κλείνει το στόμα του, δεν θα το αποφύγει και θα την πετάξει την... μπαρούφα του.

Λίγες ώρες πριν ο Τσίπρας καλέσει για «λιγότερα συνθήματα» ο Βαρουφάκης είχε εμφανισθεί στον Γιώργο Παπαδάκη, σε μια συνέντευξη, επιτυχία για τον δημοσιογράφο- περιβόλι για τον υπουργό ο οποίος (μεταξύ άλλων) είπε ότι στο Eurogroup, δε έβαλαν νούμερο στο πλεόνασμα που πρέπει να παρουσιάσει η Ελλάδα γιατί... η συμφωνία πρέπει να περάσει από τα άλλα κοινοβούλια. Τούτο μεθερμηνευόμενο, σημαίνει ότι οι υπουργοί αποφάσισαν να... δουλέψουν ψιλό γαζί τους βουλευτές των χωρών τους!!!

Λίγο αργότερα, ο Βαρουφάκης το... τερμάτισε. «Δεν θα αυξηθεί σε νησιά, φάρμακα, παραμεθόριο, βιβλίο και θέατρα ο ΦΠΑ. Θα ψάξω να βρω κάποιο προϊόν άνευ σημασίας για να αυξήσω τον ΦΠΑ και να δείξουμε καλή θέληση», δήλωσε! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε δημοσίως ότι θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει τους... κουτόφραγκους.

Άντε λοιπόν να δεχθούμε ότι ο Βαρουφάκης, ο Σόιμπλε, ο Σαπέν και οι υπόλοιποι αποφάσισαν να δουλέψουν τα εθνικά κοινοβούλια- που δεν το αποφάσισαν. Και βγαίνει ο δικός μας και τους καρφώνει στην ψύχρα. Πέρα από την οργισμένη διάψευση του Βερολίνου, τι καταλαβαίνει ότι θα γίνει στο μέλλον; Ότι θα τον πάρει κανένας στα σοβαρά;

Σα να μην φτάνει αυτό, προσθέτει και ότι προτίθεται να τους κοροϊδέψει με τον ΦΠΑ! Σα να 'ταν αδύνατο να πληροφορηθούν τι είπε. Σα να μην υπάρχουν ΜΜΕ, να μην υπάρχουν πρεσβείες. Ήμαρτον...

ΥΓ: Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών ότι ο Μιχάλης Μπουρμπούλης έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια. Κάποια έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης. Μεταξύ αυτών και η «Μνήμη της πέτρας» από το οποίο και οι στοίχοι που ακολουθούν:

Μα τώρα πού 'ρχονται σκληρές κακοκαιριές

και ψάχνουμε λιμάνια να κρυφτούμε

έτσι απλά, σκοτώνοντας τις μουσικές

τον κίνδυνο που φτάνει δεν ακούμε.

Τάκης Χατζής, 

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.