Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Franklin Templeton: To αδύναμο ευρώ μπορεί να σώσει την ευρωπαϊκή οικονομία το 2015 - Προοπτικές και κίνδυνοι


Το ευρώ θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, καθώς η ΕΚΤ προχωρά σε ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE)
Aντιμέτωπη με μια σειρά από σημαντικά εμπόδια και προκλήσεις βρίσκεται η Ευρώπη, όπως προειδοποιεί η Franklin Templeton, σε νέα, ειδική έκθεσή της,
υπό τον τίτλο "Europe: Headwinds and Tailwinds".
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Ευρώπη πρέπει, μετά βεβαιότητας, να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, όπως τα μεγάλα διαρθρωτικά εμπόδια στην αγορά εργασίας και τις αγορές προϊόντων και η έλλειψη επαρκούς συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Η τάση αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει κατά το τρέχον έτος, 2015, καθώς τα εμπόδια θα συνεχίσουν να υπάρχουν. 
Οι διεθνείς αγορές μπορεί να έχουν καλλιεργήσει προσδοκίες για ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2015, όμως δείχνουν να αγνοούν κάτι πάρα πολύ βασικό.
Το ευρώ θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, καθώς η ΕΚΤ προχωρά σε ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE).
Η συνεχιζόμενη, αυτή, αδυναμία του ευρωπαϊκού νομίσματος θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές, ενισχύοντας την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Η ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να ωφεληθεί και από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. 
Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πτώση του τιμών του πετρελαίου μπορεί να προσδώσει επιπλέον ανάπτυξη έως και +0,5% στην ευρωπαϊκή οικονομία. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις