Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τον ΟΑΕΔ! Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που αφορά πολλούς;

Υποχρεωτικά μέσω ίντερνετ η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ αλλά απο το 2016.

Αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, θα πραγματοποιείται από τις 4 Ιανουαρίου 2016 και μετά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας.


Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, που δίνει νέα παράταση για ένα εξάμηνο για την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία θα μπορεί να γίνει με τη χρήση κωδικών πρόσβασης για τους δικαιούχους ανανέωσης του δελτίου ανεργίας τους.





Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εκτίμηση ήταν ότι την 1η Απριλίου 2015 θα μπορούσε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, για την οποία είχε ήδη δοθεί παράταση έως την 1η Ιουνίου 2015 και τώρα δόθηκε δεύτερη παράταση έως τις 4 Ιανουαρίου 2016.

Στην ίδια απόφαση τονίζεται επίσης, ότι από 4 Ιανουαρίου 2016 και μετά οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για μια σειρά από παροχές, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Εξαιρούνται οι αιτήσεις που αφορούν την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ − ΜΜΕ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την έκδοση βεβαίωσης ανεργίας, αλλά και συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών, το ΔΣ αποφάσισε η χορήγησή τους να μπορεί να γίνει είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Στις περιπτώσεις χορήγησης των παραπάνω βεβαιώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, επισημαίνεται ότι αυτές φέρουν προηγμένη υπογραφή και ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις