Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Έτσι έριξαν στα βράχια την οικονομία Σαμαράς και Βενιζέλος!

ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ... ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής διαπιστώνει ότι οι... αρχιτέκτονες του success story έριξαν... έξω το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρέδωσαν δηλαδή στον Τσίπρα άδεια ταμεία!

Η αποκάλυψη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είναι «βόμβα μεγατόνων» και τινάζει στον αέρα όλους τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού ότι δήθεν παρέδωσε την οικονομία έτοιμη για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα 14 της έκθεσης, γίνεται αντιληπτό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, όχι μόνον δεν έπιασε το στόχο που ισχυριζόταν η κυβέρνηση, δηλαδή το 1,5%, αλλά μόλις και μετά βίας έφτασε το 0,3%!
Ήτοι, μαγείρεμα ύψους 2 δισ.!
eggrafo1
Η έκθεση αυτή ξεπερνά ακόμα και την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία» που είχε παρουσιάσει φούσκωμα του πλεονάσματος από τον Χαρδούβελη κατά 1,2 δισ.! Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ χειρότερη.
Με τον τρόπο αυτό Σαμαράς και Βενιζέλος εξαπάτησαν όχι μόνο τον ελληνικό λαό που περίμενε να δει απτά αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής του μέσα στο 2014, αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και το ΔΝΤ.
Τώρα πλέον εξηγείται για ποιο λόγο δεν προχώρησε η 5η αξιολόγηση και για ποιο λόγο η χώρα έχασε την αξιοπιστία της από τους θεσμούς. Επίσης, γίνεται αντιληπτό γιατί οι ξένοι ηγέτες απέφευγαν να δουν τον Σαμαρά και να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις της συμφωνίας Κορυφής του 2012, πως όταν η χώρα αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα θα χαλαρώσουν το πρόγραμμα.
Οι δανειστές αντιλήφθηκαν ότι τα νούμερα ήταν «μαγειρεμένα» και γι' αυτό το λόγο αθέτησαν τις υποσχέσεις τους προς τον Σαμαρά.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις