Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εκτελέστηκαν οκτώ έμποροι ναρκωτικών στην Ινδονησία- Τι απάντησαν οι ΗΠΑ

Η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απέφυγε επιμελώς χθες Τετάρτη να επικρίνει την εκτέλεση από τις αρχές της Ινδονησίας οκτώ προσώπων, συμπεριλαμβανομένων επτά ξένων, μετά την καταδίκη τους στην εσχάτη των ποινών για διακίνηση ναρκωτικών, παρά τις έντονες
διαμαρτυρίες σε διεθνές επίπεδο κι εν μέσω της δικαστικής διένεξης στην ίδια την Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο κατάργησης της θανατικής ποινής.

“Δεν έχουμε τίποτε σπουδαίο να πούμε, πέραν του ότι εκτέλεσαν οκτώ ξένους υπηκόους (σ.σ. επτά ξένους και έναν Ινδονήσιο) που είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών”, ήταν η λιτή δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ. Η ίδια περιορίστηκε να επισημάνει ακόμη μόνον ότι “κανένας από τους οκτώ δεν ήταν Αμερικανός”.
Ο τουφεκισμός από τις αρχές της Ινδονησίας των οκτώ καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών χθες Τετάρτη προκάλεσε αντιδράσεις αγανάκτησης και ανησυχία διεθνώς. 
Η Αυστραλία ανακάλεσε των πρεσβευτή της, ενώ η τύχη ενός Γάλλου και μιας Φιλιππινέζας, που επίσης έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για εμπορία ναρκωτικών, παραμένει αβέβαιη. 
Δύο Αυστραλοί, ένας Βραζιλιάνος, τέσσερις υπήκοοι κρατών της Αφρικής κι ένας Ινδονήσιος τουφεκίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στη φυλακή του απομονωμένου νησιού Νουσακαμπανγκάν, του “Αλκατράζ της Ινδονησίας”. 
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις