Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Βόμβα» La Stampa: Σχέδιο Β με απομάκρυνση Τσίπρα επεξεργάζεται το Βερολίνο

Μία αποκάλυψη «βόμβα» κάνει η ιταλική εφημερίδα La Stampa για τα σχέδια που καταστρώνει η κυβέρνηση Μέρκελ.


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, Βερολίνο και Φραγκφούρτη επεξεργάζονται ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα.

Μια από τις υποθέσεις που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας χωρίς ωστόσο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με την εισαγωγή ενός είδους μίνι-ελέγχων στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο πρόγραμμα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης» και ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. για την αποφυγή κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών, παρέχοντας ταυτόχρονα κάποια υποτυπώδη βοήθεια στον πληθυσμό.


Ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα αυτό το έκτακτο σχέδιο θα απαιτούσε μια αλλαγή στην κυβέρνηση, ή ακόμα και μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην εξουσία.

Το «δωμάτιο πολέμου» της ΕΚΤ και των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, είναι έτοιμο να συζητήσει ανοιχτά το χειρότερο σενάριο, σημειώνει η La Stampa.
Ο Γ. Βάιντμαν, πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, σε ένα ακροατήριο στην Έσση, έχει ήδη προκαλέσει: «Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων. Πρέπει να υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ του ελέγχου και της υποχρέωσης. Σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη δυνατότητα της χρεοκοπίας ενός κράτους, χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Τα "γεράκια" της ευρωζώνης και η Ελλάδα επιδίδονται στο παιχνίδι «ποιος θα δειλιάσει πρώτος", υπογραμμίζει. Η ανάπτυξη των καταστροφικών σεναρίων είναι μια απάντηση στην Ελλάδα να σκεφτεί, εάν θα παραμείνει στο αυτοκίνητο στην τρελή κούρσα για τη χαράδρα.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις