Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τα μέτρα-σοκ που ζητούν οι δανειστές

Πολλά ελληνικά δημοσιεύματα αναφέρουν επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, ότι είναι πιθανή μια συμφωνία με τους δανειστές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.



Του Gustave Rey
Ανταποκρίσεις απο τις Βρυξέλλες κάνουν λογο για αλλαγή κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις επαναφέροντας την αισιοδοξία.


Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να  ετοιμάζεται να πάρει μέρος σε μια καθοριστικής σημασίας τηλεδιάσκεψη με την Μέρκελ και τον Ολαντ για να κλείσει τις όποιες εκρεμμότητες, πριν απο την συνάντηση που θα έχουν την Δευτέρα οι 2 Ευρωπαίοι ηγέτες με την παρουσία και του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.


Ομως την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στην πολιτική διαπραγμάτευση και με την οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα να έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι πιστωτές εξακολουθούν στο παρασκήνιο να πιέζουν αφόρητα την Ελληνική πλευρά. Τα εμπόδια που παραμένουν, φαίνεται να οδηγούν σε νέα υφεσιακά μέτρα ύψους 3-4 δις ευρώ για το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαιτήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες με τους δανειστές  να ζητούν:
- Επιπλέον έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αιωρείται το ερώτημα σε ποιο συντελεστή θα υπαχθούν τελικά τα τρόφιμα, η εστίαση και τα ξενοδοχεία.
- Απολύσεις όλων όσων επαναπροσλήφθηκαν στο Δημόσιο με το νόμο Κατρούγκαλου. Σημειωτέον ότι ανάμεσα σε όσους επέστρεψαν στις θέσεις τους, συγκαταλεγονται και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.
- Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
- Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο
- Αύξηση 30% στην εισφορά αλληλεγγύης,
- Απορρίπτουν την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, όπως προτείνει η Αθήνα.
Το «Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ότι το ΔΝΤ ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία,σε αντίθεση με την Κομισιόν που είναι πιο ελαστική. Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην εφημερίδα διερωτούνταν: «Ποιος μπορεί να υπογράψει περικοπές 2,7 δισ.€ (1,5% του ΑΕΠ) στις συντάξεις-κύριες και επικουρικές- ως το τέλος του 2016, όπως προτείνει το Ταμείο;»
Με δεδομένο λοιπόν τις παραπάνω απαιτήσεις το ερώτημα πλέον που τίθεται,  είναι αν οδεύουμε προς μια έντιμη συμφωνία ή προς έναν ανέντιμο συμβιβασμο ;
Η απάντηση προσεχώς…

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ
[kourdistoportocali.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.