Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η ανασκαφή έφερε στο φως «ροζ» μεσαιωνικό σκάνδαλο!!! Τι αποκαλύφθηκε στον τάφο της μητρομανούς καλόγριας (Φωτογραφία)

Ένα «ροζ» μεσαιωνικό σκάνδαλο έφερε στο φως ανασκαφή αρχαιολόγων στην Οξφόρδη.

Η ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Littlemore Priory αποκάλυψε το μυστικό που οδήγησε στο κλείσιμο του διάσημου μοναστηριού που ιδρύθηκε το 1110.



Στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου Oxford United βρέθηκε μπρούμυτα ο σκελετός μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι ανήκει σε μια από τις διαβόητες



"αμαρτωλές" καλόγριες του Littlemore Priory που ιδρύθηκε το 1110.
Οι έρευνες με επικεφαλής τον Paul Murray από το John Moore Heritage Services έφεραν στο φως 92 σκελετούς γυναικών, αντρών και παιδιών.
"Οι τάφοι στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι πιθανό να ανήκουν σε πλούσιους ή σημαντικούς ανθρώπους και μοναχές.
Αυτοί που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο ανήκουν πιθανότατα σε απλούς ανθρώπους που επιθυμούσαν να ταφούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καρδιά της εκκλησίας", υπογράμμισε.
Αποκάλυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως λέπρα, ενώ ο σκελετός γυναίκας που βρέθηκε μπρούμυτα εκτιμάται ότι οφείλεται σε σωφρονιστική πράξη με την ελπίδα ότι θα εξιλεωθούν οι αμαρτίες της.
Τέτοιες ταφές προορίζονταν συνήθως για μάγισσες ή αμαρτωλούς, με τη φήμη του μοναστηριού να έχει υποστεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του λόγω άσεμνης και ανήθικης συμπεριφοράς ορισμένων μοναχών.
Το 1524 ο Λόρδος Καγκελάριος Thomas Wolsey διέταξε τη διάλυση του μοναστηριού, με την περιοχή να μετατρέπεται σε αγρόκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις