Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Αισιοδοξία Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Τη διαβεβαίωση πως Ελλάδα και Fraport βρίσκονται σε έντονες διαπραγματεύσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εξέφρασε ο εκτελεστικός
διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Στέφαν Σουλτ.


Στο περιθώριο της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο επικεφαλής της Fraport διαμήνυσε πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη περαιτέρω συζητήσεων προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.


Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει αλλαγές στους όρους σύμβασης με την γερμανική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότρια εταιρεία στο σχετικό διαγωνισμό.

Το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ.

Χθες άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως η σχετική συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία αυτή. Βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους πάνω σε αυτό το θέμα και σας διαβεβαιώνω ότι καθώς κλείνει αυτή η διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες, θα κλείσει κι αυτό το ζήτημα» τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη.

«Οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη –πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με τη δική μας ευθύνη να ελέγξουμε τη διαδικασία όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον– κι αυτή θα εξελιχθεί με τις αλλαγές, που και νόμιμες είναι και συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον» συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις