Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Guardian: Δύσκολες οι προοπτικές της Ελλάδας με ή χωρίς χρεοκοπία

O Τσίπρας και οι συνεργάτες του φαίνεται να βρίσκονται στα τελικά στάδια μιας συμφωνίας με τους πιστωτές, αναφέρει η Guardian σε σχετικό δημοσίευμα.


Ωστόσο η σκληρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι πως κανένας από τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά δεν είναι εύκολος.


Η Ελλάδα είναι μια χώρα που το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει κατά 25%, η ανεργία είναι υψηλότερη του 25% και που ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά περίπου 18% σε πραγματικούς μεταξύ των ετών 2008-2013.


Κάθε ημέρα που περνά χωρίς συμφωνία οι καταθέσεις μειώνονται, οι επενδυτές αναβάλλουν τα σχέδια τους και οι τουρίστες επιλέγουν την... Ίμπιζα αντί για την Κρήτη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν υπάρξει συμφωνία η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών, ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες να περιλαμβάνεται σε αυτή μια συμφωνία για ελάφρυνση χρέους. Άρα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές» πληρωμές τα επόμενα χρόνια.

Αν από την άλλη δεν υπάρξει συμφωνία έως την 30ή Ιουνίου τότε η χώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ, αναφέρει ο Guardian.

Ένα Grexit θα είχε πλεονεκτήματα λόγω της υποτίμησης του νομίσματος, δεδομένο που θα προκαλούσε «ορδές» τουριστών.

Ωστόσο θα προκαλούσε κεφαλαιακούς ελέγχους, χρηματοοικονομικό χάος και αυξανόμενο πληθωρισμό.

Οι Έλληνες έχουν ήδη υποστεί σημαντικές στερήσεις. Αλλά καθώς πλησιάζει το ορόσημο για την αποπληρωμή μιας ακόμη δόσης είναι δύσκολα να προβλέψει κανείς ένα αποτέλεσμα που δεν θα φέρει και άλλες δυσκολίες, τονίζει ο Guardian.


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις