Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Έξαλλος ο Ραγκούσης με τον… Κρούγκμαν! (Photo)

Την… οργή του Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε το άρθρο του Νομπελίστα Οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν.

Σε πρόσφατο άρθρο του ο Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα είναι σωστή.
Γράφει ο Κρούγκμαν:
«(…) Στην πραγματικότητα, (ο Τσίπρας) κάνει το σωστό για δύο λόγους:
Πρώτον, αν κερδίσει το δημοψήφισμα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ενδυναμωθεί από τη δημοκρατική νομιμοποίηση, που ακόμα, νομίζω, μετράει στην Ευρώπη. (Και αν δεν μετράει, είναι κάτι που πρέπει να ξέρουμε, επίσης).  



Δεύτερον, μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στριμωγμένος πολιτικά, με τους ψηφοφόρους να είναι έξαλλοι με τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις για λιτότητα αλλά παράλληλα απρόθυμοι να εγκαταλείψουν το ευρώ. Ήταν πάντα δύσκολο να δει κανείς πώς και οι δύο επιθυμίες θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν – και είναι ακόμα δυσκολότερο τώρα.
Στην πραγματικότητα, το δημοψήφισμα αναγκάζει τους ψηφοφόρους να θέσουν τις προτεραιότητές τους, και να δώσουν στον Τσίπρα ένα μήνυμα να κάνει ότι χρειάζεται σε περίπτωση που η τρόικα συνεχίσει να απαιτεί τα πάντα.
Κατά τη γνώμη μου, επρόκειτο για μια κίνηση τερατώδους βλακείας των κυβερνήσεων των πιστωτριών χωρών και των θεσμών να ωθήσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Όμως το έκαναν, και δεν μπορώ ούτε κατ’ ελάχιστον να κατηγορήσω τον Τσίπρα που μεταβίβασε την απόφαση στους πολίτες, αντί για αυτούς.»
Το άρθρο αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε τη δυσφορία του πρώην βουλευτή και Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση που το «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με σχόλιο:
«Κρατιέμαι εδώ και καιρό με αυτόν τον τύπο...»
Αξιοσημείωτα και τα σχόλια των διαδικτυακών φίλων του πρώην βουλευτή που... ξεσάλωσαν κάτω από την ανάρτηση γράφοντας μεταξύ άλλων ότι ο Νομπελίστας Οικονομολόγος είναι «τυχοδιώκτης», «άσχετος» και ότι το άρθρο του αποτελεί «διεθνή παρέμβαση»!!!
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις