Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ρωμανιάς: Παραιτούμαι αύριο το πρωί... Δεν είναι δυνατό εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ σε ανάπηρο

Έσχατη ταπείνωση για μένα να παραμείνω και να εφαρμόσω πράγματα που δεν πιστεύω. Δεν είναι δυνατό εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ σε ανάπηρο, δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Εμμένει στην απόφαση του να παραιτηθεί ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανίας, όπως είχε για πρώτη φορά δηλώσει δημοσίως σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.



Ο κ. Ρωμανιάς ενημέρωσε για την απόφαση αυτή τη νέα ηγεσία του υπουργείου, παρουσία του κ. Στρατούλη, κατά τη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο.




«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα.

Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο νέο νόμο για το συνταξιοδοτικό, «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε.

Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;», ολοκλήρωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις