Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ανοιχτές αύριο όλες οι τράπεζες – Οι συναλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες, παραμένει το capital control. Δείτε αναλυτικά το όριο αναλήψεων και τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται.

Του Νίκου Ρογκάκου

Εκδόθηκε το Σάββατο η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία περιλαμβάνεται η απόφαση να ανοίξουν όλα τα
τραπεζικά υποκαταστήματα από την προσεχή Δευτέρα 20/7, θέτοντας τέρμα στην Τραπεζική Αργία, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι.




1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα ΠΝΠ.

3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.

5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.

6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης στη νέα ΠΝΠ προβλέπονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

-Η εφαρμογή των νέων διατάξεων για το ΦΠΑ, που αρχίζει από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015.

-Η υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή 6% έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

-Η παράταση της προθεσμίας καταβολής του φόρου εισοδήματος έως 31 Αυγούστου, για όσους υποβάλλουν δήλωση μετά την έκδοση της ΠΝΠ.

Τέλος προβλέπονται διατάξεις για την εφαρμογή της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου από τον EFSM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις