Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Έργα και… Ημέρες του κ. Ρίζου Ρίζου

Έργα και… Ημέρες του κ. Ρίζου Ρίζου - Όλη η αλήθεια!


Τζούλια Λιακοπούλου


Στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Ρίζου Ρίζου. Στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Ρίζου Ρίζου.





  • Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη…
  • Επιβαρυντικές παραστάσεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου…
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος… (Συγκεκριμένα, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ σε δύο λογαριασμούς της off-shore εταιρείας ΑRCELOR LTD, με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου, με μετόχους τον κ. Ρίζο και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα)
  • Εργολαβίες…
  • Real Estate… (Πλειστηριασμός βίλας στο Πανόραμα Βούλας το 2007, εμπορικής αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τον οποίο κέρδισε ο κ. Ρίζος μαζί με τον Λουκιανό Καβαλλιεράτο)
  • Δίκτυα εμπορίας, ακόμη και κινητών τηλεφώνων και παροχών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας…
  • Μέτοχος της ΛΕΙΣΕΡ ΕΠΕ, η οποία έκλεινε διαφημίσεις με πολυεθνικές για χάρη του περιοδικού που διανεμόταν στους εργαζομένους της ΔΕΗ, αλλά τα έσοδα, αντί να τα διαθέτουν για τις ανάγκες του σωματείου, κατέληγαν… στις τσέπες των μετόχων!
  • Τα έσοδα έγιναν καπνός και σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, το 1993 μπήκε λουκέτο στην εταιρεία λόγω μεγάλων ζημιών… Παράλληλα, όμως, η επίσημη σφραγίδα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπήρχε σε κανένα έγγραφο, ούτε στο περιοδικό…
  • Φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος…
Ο κ. Ρίζος Ρίζου λειτουργούσε ως κράτος εν κράτη χωρίς όρια και αιδώ! Τα μέλη της οικογένειάς του λυμαίνονταν τα κονδύλια που αφειδώς παρείχαν οι εκάστοτε ηγεσίες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της “εργασιακής ειρήνης”… Ας μας ενημερώσουν οι κομματικοί μηχανισμοί της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ γιατί κάλυπταν – μέχρι πρότινος – τις πλάτες και τα ίχνη του κ Ρίζου;

«Η σιωπή, δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο μας…»
Α. Αϊνστάιν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.