Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φορολογία

Με την νέα ΠΝΠ για το άνοιγμα των τραπεζών ορίζεται και η ισχύς των αλλαγών στον ΦΠΑ, τη φορολογία και τις φορολογικές δηλώσεις.

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες και αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών, συμπεριλαμβάνονται και οι
ημερομηνίες ισχύς των νέων μέτρων που θα ισχύσουν στον συντελεστή του ΦΠΑ, στη φορολογία και στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.




Στην ΠΝΠ διευκρινίζονται οι αλλαγές στους εξής τομείς:

Α. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

Η έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με το ν. 4334/2015, είναι η 20η Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20/7-30/9/2015.

Β. ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2014, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου είναι η 31η Αυγούστου 2015.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει άμεσα τις σχετικές εγκυκλίους προκειμένου για την ορθή εφαρμογή των ανωτέρω.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.