Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Περιοδεία του Νότη Μαριά στη Σάμο.

Περιοδεία του Νότη Μαριά στη Σάμο.


Τζούλια Λιακοπούλου


Αθήνα, 5/8/2015.



 

Θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την ναυμαχία της Σάμου
Στη Σάμο βρίσκεται ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του ακριτικού νησιού, να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την ναυμαχία της Σάμου άλλα και να παρευρεθεί στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε χθες Τρίτη 4/8/2015 με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. κ Ευσέβιο, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο, τον Έπαρχο Ικαρίας Στέφανο Παμφίλη, τον Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Τσιρίγο, τον Ταξίαρχο κ. Μασούρα, τον Λιμενάρχη κ. Κωνσταντέλη, τον πρόεδρο τοπικής Διοίκησης της διεθνούς ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργο Αβραμίδη.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε στο ζήτημα των τεράστιων προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η Σάμος και ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο 3 και την υιοθέτηση ρήτρας κατανομής των προσφυγικών ροών και των παράνομων μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ε.Ε. με βάση την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη και το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στις εν λόγω χώρες.
Επίσης ο Νότης Μαριάς στη συνάντηση του με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει με τις παρεμβάσεις του στην Ευρωβουλή στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς με ερωτήσεις και παρεμβάσεις του στην Ευρωβουλή  έχει επανειλημμένα αναδείξει σημαντικές πτυχές των θεμάτων που απασχολούν τα ακριτικά νησιά. 
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Σάμου και θα δώσει συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού.











 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις