Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Νέα απόβαση χιλιάδων μεταναστών στη Λέσβο (βίντεο & φωτό)

Πάνω από 4.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν μόνο σήμερα στο νησί. Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ολοένα και πιο εφιαλτική γίνεται μέρα με την ημέρα η κατάσταση στη Λέσβο εξαιτίας της συνεχιζόμενης μαζικής εισροής μεταναστών στο νησί.

Μόνο σήμερα το πρωί, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι αποβιβάστηκαν στη Λέσβο περισσότεροι από 4.000 μετανάστες, με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες, σύμφωνα με το Lesvosnews.gr, που δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες και βίντεο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μεταναστών στο νησί να έχει φθάσει σε τρομακτικά ύψη.
Η κατάσταση πλέον έχει γίνει αφόρητη στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται στο λιμάνι, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια, που έχουν καταληφθεί από σκηνές.

μετανάστες - Λέσβος

Οι λιμενικές αρχές του νησιού προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού διακινητή, ενώ τρεις διακινητές συνελήφθησαν επίσης στη Σύμη μετά από καταδίωξη δουλεμπορικού, στο οποίο εντοπίστηκε ένας 15χρονος μετανάστης νεκρός.



Αποβιβάστηκαν στον Πειραιά άλλοι 2.500 μετανάστες
Μέσα σε αυτό το φόντο συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά. Το απόγευμα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά άλλοι 2.488 μετανάστες, που μετέφερε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Το πλοίο παρέλαβε από την Κω 140 άτομα, 198 από τη Λέρο και 2.150 από τη Μυτιλήνη.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό το σταθμό του τρένου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα αναχωρήσει απόψε και με ποιο προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις