Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τελευταία ημέρα για τις φορολογικές δηλώσεις

Σήμερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Τι θα ισχύσει για όσους υποβάλλουν δηλώσεις μέχρι την Παρασκευή.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.


Οι ακόμη δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν ως τώρα καταθέσει τις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν την ευχέρεια να τις υποβάλλουν  σήμερα, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις, εφόσον εντός της Δευτέρας εξοφλήσουν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση, η διορία για την οποία λήγει κι αυτή σήμερα.

Xρειάζεται προσοχή πάντως, καθώς αν η πληρωμή γίνει με ηλεκτρονική πληρωμή (web-banking), αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της Δευτέρας κι όχι απλώς να δοθεί η εντολής εντός της Δευτέρας, αλλιώς η πληρωμή θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη και θα υπάρξουν κυρώσεις (προσαύξηση).

Όχι πρόστιμο, μόνο προσαύξηση

Πάντως, ακόμη και για όσους χάσουν και αυτήν την προθεσμία, η ΓΓΔΕ θα δείξει «ελαστικότητα», καθώς όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαίδου για όσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού υποβληθούν από την Τρίτη ως και την Παρασκευή, δηλαδή το διάστημα 1-4/ 9, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για εκπρόθεσμη υποβολής της δήλωσης. Ωστόσο για αυτούς τους φορολογούμενους θα επιβληθεί η προσαύξηση στο ποσό του φόρου που θα πληρωθεί πέραν της προθεσμίας (31 Αυγούστου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις