Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πρωτόγνωρη τραγωδία στην Αυστρία!


Πρωτόγνωρη τραγωδία στην Αυστρία!


Τζούλια Λιακοπούλου


71 πρόσφυγες νεκροί από ασφυξία μέσα σε φορτηγό!


Την ίδια ώρα, η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύνοδο των Βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση!


71 πρόσφυγες εντοπίστηκαν, εχθές στα σύνορα Αυστρίας - Ουγγαρίας, νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό από ασφυξία, σύμφωνα με την εφημερίδα Krone και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Τα πτώματα των 71 προσφύγων, βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο, ήταν σταθμευμένο στον αυτοκινητόδρομο Α4, 50 χιλιόμετρα νότια της Βιέννης, ενώ ο οδηγός του έχει εξαφανιστεί.
Η Krone αναφέρει ακόμη, πως οι πρόσφυγες πέθαναν πιθανότατα από ασφυξία, καθώς δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν από το φορτηγό στο οποίο είχαν στριμωχθεί, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται κατά πληροφορίες και δέκα παιδιά.
Οι Αυστριακές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των διακινητών. Τρία άτομα συνελήφθησαν. Δύο εκ των τριών συλληφθέντων είναι Βούλγαροι πολίτες, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. Πρόκειται για ένα άτομο Λιβανέζικης καταγωγής με Βουλγαρικό διαβατήριο, στο όνομα του οποίου ήταν εγγεγραμμένο το φορτηγό και για έναν, Βούλγαρο, που ήταν ο ένας από τους δύο οδηγούς του οχήματος. Ο τρίτος συλληφθείς είναι Ούγγρος και είναι ο άλλος οδηγός του φορτηγού.
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, έκανε λόγο για απεχθείς μεθόδους της μαφίας έναντι των μεταναστών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για όλους» και έσπευσε να επισημάνει πως οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τραγική αυτή είδηση έρχεται τη στιγμή που η Βιέννη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύνοδο των Βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις