Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

«Έφοδος» Θεοδωράκη στο ΚΑΤ

Aιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο ΚΑΤ πραγματοποίησε το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από στελέχη του Ποταμιού.


Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Βουμβουλάκη, τον Αθανάσιο Αντωνόπουλο, διευθυντή της Γ” Ορθοπεδικής Κλινικής και τον Γιώργο Μαχαιρά, διευθυντή της Δ” Ορθοπεδικής Κλινικής και των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: 'πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα: το ένα είναι να στηρίξουμε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία. Αυτούς που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας. Το δεύτερο είναι να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις, να φωνάξουμε, να διαπραγματευτούμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα στον τομέα της Υγείας, και όχι μόνο".

"Θα σας πω ένα συνταρακτικό στοιχείο" συνέχισε. "Μιλώ με γιατρούς, φίλους, που αγωνίζονται καθημερινά για τον ασθενή. Σ’ αυτό το νοσοκομείο, στο ΚΑΤ έχουμε 200.000 επισκέψεις τον χρόνο. Έχουμε 15.000 επεμβάσεις. Με λίγους νοσηλευτές παραπάνω αυτό το νοσοκομείο μπορεί κάθε χρόνο να πραγματοποιεί 30.000 επεμβάσεις. Και δεν υπάρχουν αυτοί οι λίγοι νοσηλευτές. Το λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να τους αποκτήσουμε. Θα μπορούσαμε να τους αποκτήσουμε καθώς υπάρχει δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα έχουμε νέους νοσηλευτές, αλλά δεν γίνεται ο διαγωνισμός. Και να σας πω γιατί δεν γίνεται; Γιατί είναι ένας διαγωνισμός με κριτήρια ΑΣΕΠ ο οποίος δεν συμφέρει την κυβέρνηση να τον κάνει γιατί προτιμάει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να κάνουν “μπαλώματα” τοποθετώντας δικά τους παιδιά, συγγενείς και φίλους παρά να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία και που είναι η απουσία νοσηλευτών".

"Θα σας πω κάτι που έχει πολιτικό κόστος: καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή. Είπαμε κόβουμε τα 5 ευρώ, αλλά βάζουμε έναν φόρο 6%. Εμείς λέμε ότι στα νοσοκομεία οι φτωχοί δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ευρώ, αλλά εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, θα πρέπει πληρώσουν κάτι ανάλογο. Θα πληρώσει το ιδιωτικό ταμείο κάτι ανάλογο. Πρέπει να ορθολογικοποιήσουμε την πολιτική της υγείας. Οι συνεργάτες μου και εγώ πηγαίνουμε σε πολλά νοσοκομεία. Και σε μονάδες ψυχικής υγείας και στρατιωτικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές. Πρέπει να δούμε τι γίνεται, πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Είμαστε εδώ για τις λύσεις" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις