Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Τα δύσκολα μέτρα θα εφαρμοστούν - Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να χαθεί

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ζήτησε κατ’  ιδίαν συνάντηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση που θα κάνουμε διακοπές...
Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά και δύσκολα μέτρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο αυτό η Βασιλική Θάνου ζήτησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διασαλευτεί αυτό που έγινε με μεγάλο κόπο, η συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνοντας  ότι αυτά που θα γίνουν θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας.

«Θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης της συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης και εκτίμησε ότι  «στα έσοδα θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από το χρονοδιαγράμματα».

Σε ότι αφορά τις επιστροφές χρημάτων επεσήμανε ότι «έχουν μια διαδικασία για την οποία δεν είμαι ευτυχής... Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε επιχειρήσεις, υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρούν οι υπάλληλοι, αλλά έχουμε και θέματα με ταμειακά ελλείμματα, ας μην κρυβόμαστε».

Ο υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το τις 100 δόσεις είπε ότι «ανακούφισαν τους πολίτες αλλά εντάχθηκαν στις 100 δόσεις και άνθρωποι που δεν έπρεπε να ενταχθούν αυτοί που έχουν παρκάρει χρήματα στην τράπεζα» αναγγέλλοντας ότι θα επανελεγχθούν αρκετές υποθέσεις. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τον πολίτη και την επιχείρηση» είπε, ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν μπορούν να υπαχθούν άλλοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Ο νέος ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις