Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ναυτική επιχείρηση εναντίον των διακινητών ξεκινά η ΕΕ

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου που θα διεξαχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ναυτική επιχείρηση εναντίον των διακινητών μεταναστών πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο η
Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μποχούσλαβ Σομπότκα.

«Αυτό το φθινόπωρο οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν μια κοινή ναυτική επιχείρηση στα διεθνή ύδατα η οποία στρέφεται εναντίον των διακινητών οι οποίοι οργανώνουν τη μεταφορά ανθρώπων από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη», τόνισε ο Σομπότκα στον τηλεοπτικό σταθμό Prime.

Όπως είπε, έχουν επιτευχθεί όλες οι συμφωνίες που χρειάζονται και είναι πιθανή η ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Στα τέλη του Ιουνίου η ΕΕ είχε δώσει εντολή να αρχίσει το πρώτο στάδιο της αποστολής EUNAVFOR (Στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο) εναντίον των διακινητών μεταναστών από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Στο πρώτο στάδιο πλοία και αεροσκάφη αναπτύχθηκαν σε διεθνή ύδατα και άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για τους διακινητές, ενώ το επόμενο στάδιο της επιχείρησης προβλέπει την πραγματοποίηση ελέγχων και πιθανόν κατασχέσεις ύποπτων πλοίων.

Για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 14 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.