Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας

Η βόμβα εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση την ώρα που διερχόταν το λεωφορείο.


Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε  ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας  ενώ διερχόταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας.


Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανέμσά τους 10 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στην ίδια πηγή ότι τη βόμβα τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, μια ένοπλη οργάνωση που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μάχεται για την αυτοδιάθεση των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της δολιοφθοράς ενός αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία αλλά και εφόδων εναντίον πολλών αστυνομικών τμημάτων.

Η αναζωπύρωση της βίας ακολούθησε την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2012. Έπειτα από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε την 24η Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κυρίως του PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε θέσει σε ισχύ από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις