Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Στο «φουλ» οι μηχανές των κομματικών επιτελείων

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, 20 ημέρες πριν απο τις εκλογές. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την πρωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Είκοσι ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση η πολιτική αντιπαράθεση «ζεσταίνεται» για τα καλά ενώ τα
κομματικά επιτελεία «ανεβάζουν στροφές» καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η μάχη για την πρωτιά θα κριθεί «στο νήμα».

Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει όσο περνούν οι μέρες, με τους αρχηγούς των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους  για την επόμενη μέρα της χώρας και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από τους πολίτες καθαρή εντολή αυτοδυναμίας κι επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύουν μόνο ότι παλαιό. Όπως λέει ο κ. Τσίπρας, εφόσον αναδειχθεί στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, καθώς αποτελεί δέσμευση για την χώρα.

Σημειώνει, όμως, ότι υπάρχουν περιθώρια για ανακατανομή των βαρών του, κάτι που, μεταξύ άλλων, προβλέπεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα 68 σελίδων, με επτά βασικούς άξονες, που συμφωνήθηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

«Είμαστε υπερήφανοι που αφήσαμε να εκφραστεί - επιτρέψτε μου τη φράση - αυτό το γαμώτο του ελληνικού λαού» στο δημοψήφισμα τόνισε, από το βήμα της Συνδιάσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μήνυμα ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο για τιμωρητική ή χαμένη ψήφο και πως όλοι πρέπει να ψηφίσουν με κριτήριο ποιος μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη έστειλε από την Κορινθία όπου περιόδευσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες στην Κόρινθο, συναντήθηκε με τον επιχώριο Μητροπολίτη και είχε συσκέψεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Όλα δείχνουν οτι θα υπάρξει τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ για τα debate, λέγοντας "μόνο ένα; Και δύο και τρία και τέσσερα, όσα θέλει. Όποτε θέλει και με όποιον θέλει (…) διότι εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ξανά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαϊκής Ενότητας λέγοντας ότι η απελθούσα κυβέρνηση κατέληξε να έχει ως δόγμα το «πάση θυσία στο ευρώ» που οδήγησε σε «μνημόνιο απεριόριστης λιτότητας», ενώ τόνισε ότι είναι μύθος πως με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα υπάρξει πρόβλημα στην εισαγωγή βασικών αγαθών.

Ενίσχυση του Ποταμιού στις εκλογές ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τονίζει ότι δεν έχει κριθεί ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα κι ότι τυχόν αυτοδυναμία θα σημάνει καταστροφή για την χώρα, ενώ επιτίθεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι τα έχει κάνει μαντάρα και πλέον δεν τον εμπιστεύονται ούτε στο κόμμα του.

Φαρμακερά βέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Λαϊκή Ενότητα για εξαπάτηση των πολιτών, κάνοντας λόγο για «λαφαζανιές» έριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης για τα 71 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποτελέσουν «εγγυητές» της επόμενης ημέρας στην διακυβέρνηση του τόπου, ο Πάνος Καμμένος, δηλώνει ότι οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου θα σημάνουν την αρχή του τέλους της λιτότητας και της ανεργίας

Την εκλογική τους σύμπραξη για την μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με κοινά ψηφοδέλτια υπό τον τίτλο «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εμφανή τα σύμβολα και των δύο κομμάτων, τα οποία διατηρούν την αυτοτέλεια τους. Η συνεργασία βασίζεται σε 10+1 προγραμματικές θέσεις, όπως ανακοίνωσαν οι Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του κοινού σχήματος.

Την αυτόνομη κάθοδο του στις εκλογές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ δεν θα κατέβει στην μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου, που είχε πάρει 110.000 ψήφους τον Ιανουάριο, λόγω διαγκωνισμών των μελών του για την κατάταξη των υποψηφίων στις λίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.