Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Θεοδωράκης: Να καλυφθούν τα κενά στα ειδικά σχολεία

Τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία στον Άγιο Ανδρέα, επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Την ελπίδα του η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και εκπαιδευτικών
ώστε να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες τα ειδικά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία στον Άγιο Ανδρέα, τις οποίες επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού,  περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων και  μίλησε με παιδιά, γονείς και συνοδούς/φροντιστές.
Εξήρε το έργο των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους».
Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης - Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία - Άγιος Ανδρέας
Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης - Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία - Άγιος Ανδρέας
«Θέλω όμως ν’ αναφερθώ σ’ ένα ζήτημα που μου θέτουν οι γονείς και τα παιδιά: η μεγάλη του ανησυχία τους είναι αν θα λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις, το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά, απέναντι σ’ αυτούς τους γονείς και σας λέω ότι πραγματικά, τα παιδιά ζουν με μια μεγάλη ανησυχία για το αν θα μπορέσουν τα ειδικά σχολεία, να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη. Ελπίζω η υπηρεσιακή κυβέρνηση αυτές τις ημέρες που απομένουν, να προσπαθήσει να καλύψει τα κενά, να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης και να έχουμε τα ειδικά σχολεία εν λειτουργία» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις