Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί συστηματικά τη χώρα

Για πρωτοφανή δυσφήμηση της Ελλάδας κατηγορεί τον πρωθυπουργό η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ.

Οξύτατη επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και
Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον ότι έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή δυσφήμηση της Ελλάδας, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.




Η κ. Βούλτεψη κάνει λόγο για διεθνή διασυρμό της χώρας «με υπεύθυνο τον κ. Τσίπρα», ενώ τονίζει πως το τελευταίο περιστατικό «προκάλεσε τα γέλια των παρισταμένων, καθώς είχαν μπροστά τους έναν άνθρωπο που περιέγραφε τη χώρα του με τα πιο μελανά χρώματα, την ώρα που (υποτίθεται) βρισκόταν εκεί για να προσελκύσει επενδυτές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη:

"Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί συστηματικά τη χώρα.

Κατά την παρουσία του στο forum επενδυτών και τη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, στις ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν είχε να προτείνει κάτι το συγκεκριμένο στο επιφανές ακροατήριό του, αλλά και επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή δυσφήμηση της Ελλάδας, παρουσιάζοντάς τη για άλλη μια φορά ως μια διεφθαρμένη χώρα, όπου οι επενδυτές υποχρεώνονται να πληρώνουν μίζες «κάτω από το τραπέζι».

Παρ’ όλα αυτά, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να απολογηθεί, έκρινε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ακολουθώντας την προσφιλή του πρακτική των τελευταίων ημερών να παραπέμπει στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Προφανώς θέλουν να επιβάλουν την άποψη ότι δια των εκλογών ξεπλένονται όλα τα ατοπήματα και όλα τα ανομήματα – και επομένως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας διακηρύσσει urbi et orbi ότι η χώρα μας είναι διεφθαρμένη. Το κάνει συστηματικά και το κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Μερικές ενδεικτικές αναφορές:

-Στις 27 Οκτωβρίου 2012, σε συνέντευξή του στο Reuters, από το Παρίσι όπου βρισκόταν, ο κ. Τσίπρας δήλωνε:

«Με αφορμή την κουβέντα μας για τις ελληνικές τράπεζες θα ήθελα να σας πω το έξης. Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα έχει πολύ μεγάλες διάφορες με το σύστημα στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσον αφορά στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δεν κυβερνούν στην πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στην Ελλάδα την πραγματική εξουσία έχει μια χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία, σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και με τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Σε πολλές ομιλίες μου έχω αναφερθεί σε ένα τρίγωνο της αμαρτίας. Από τη μια άκρη του τριγώνου είναι αυτοί οι πολιτικοί και αυτά τα κόμματα τα όποια μας κυβερνάνε τα τελευταία χρόνια, τα κόμματα του Μνημονίου. Στην άλλη άκρη του τριγώνου είναι οι χρεοκοπημένες τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες, οι τραπεζίτες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να τις ανακεφαλαιοποιήσουν αλλά έχουν δεχτεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 200 δις δημοσίου χρήματος σε ρευστό και εγγυήσεις που το πληρώνουν σε χρέος οι Έλληνες φορολογούμενοι. Στην άλλη πλευρά του τριγώνου είναι τα ΜΜΕ, τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ που παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες παραμένουν ζωντανά ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις με παρόμοια χρέη έχουν κλείσει. Διότι συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια από τις χρεοκοπημένες τράπεζες και να παραμένουν ζωντανά και αυτά με τη σειρά τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Κι έτσι κλείνει ο κύκλος του τριγώνου της αμαρτίας».

-Πάντα από το Παρίσι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη «μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα»!

-Στις 13 Ιανουαρίου 2013, από το Βερολίνο, μιλώντας στο Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ», ο κ. Τσίπρας, είπε:

«Η Ελλάδα μετεωρίζεται σήμερα ανάμεσα στη διαφθορά και τη φτώχεια. Και η πολιτική των κυβερνήσεων και της τρόικα, ήταν να σώσουν στο συρτάρι τη λίστα με τους φοροφυγάδες και να υπερφορολογήσουν τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Υπερφορολογούν εκείνους που τους έχουν μειώσει τα εισοδήματα δυο και τρεις φορές. Είναι χαρακτηριστικό: Αύξησαν από τον Οκτώβρη τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 40%». (Τώρα, βέβαια, αυξάνει ο ίδιος όλους τους φόρους, ενώ μόλις στις 26 Σεπτεμβρίου, η «Διεθνής Διαφάνεια», στην επίσημη ιστοσελίδα της, τον μέμφεται ότι επί του θέματος δεν έκανε τίποτε.)

-Στις 29 Ιανουαρίου 2013, πάλι ευρισκόμενος στις ΗΠΑ και σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογράφο Μπρετ Στίβενς της Wall Street Journal, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα φακελάκια στον τομέα της υγείας. Αναφέρει το δημοσίευμα, που μεταφέρει τη συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον δημοσιογράφο:

«Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εγχειριστούν, οι ασθενείς πρέπει να δίνουν φακελάκι στους γιατρούς, αναρωτιέται ο κ. Τσίπρας. Διότι, όπως εξηγεί ο ίδιος, «το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό γι’ αυτούς να συμπληρώνουν τους μισθούς τους» αποδεχόμενοι φακελάκια»!

- Την 1η Φεβρουαρίου 2013, σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα «Monde Diplomatique», ο κ. Τσίπρας φρόντισε να υπενθυμίσει ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας» για το 2012, «η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης».

-Στις 11 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και μη διστάζοντας να προσβάλει τον μεξικανικής καταγωγής προσκεκλημένο του, είπε πως η Ελλάδα μόνο με το Μεξικό μπορεί να συγκριθεί στα φαινόμενα διαφθοράς! (Ήταν τότε που διακήρυσσε ότι δεν θα δεχθεί την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, την οποία τώρα ο ίδιος έφερε μέσω του τρίτου μνημονίου).

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο παραδείγματα του διεθνούς διασυρμού της χώρας με υπεύθυνο τον κ. Τσίπρα.

Το τελευταίο περιστατικό, βέβαια, προκάλεσε τα γέλια των παρισταμένων, καθώς είχαν μπροστά τους έναν άνθρωπο που περιέγραφε τη χώρα του με τα πιο μελανά χρώματα, την ώρα που (υποτίθεται) βρισκόταν εκεί για να προσελκύσει επενδυτές.

Μόνο οργή προκαλούν όλα αυτά.

Πολύ περισσότερο που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο πρωθυπουργός πήγε στις ΗΠΑ «με το χρέος στις αποσκευές του».

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι θα βρουν πολλούς πρόθυμους να περικόψουν το ελληνικό χρέος, όταν ό ίδιος ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι πρόκειται για το χρέος του βασιλείου της διαφθοράς!". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις