Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

“Ασπίδα” Τσακαλώτου στον Βαρουφάκη

Ο Υπ. Οικονομικών υπερασπίστηκε τον προκάτοχο του κι επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για την ανακεφαλαιοποίηση και την ανάπτυξη

Ασπίδα προστασίας στον Γιάνη Βαρουφάκη ύψωσε, μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση,
ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι λόγω ένδειας επιχειρημάτων επιτίθεται στον τέως υπουργό Οικονομικών.





«Κανέναν δεν πείθει αυτό το επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση, την επιδείνωση της ανάπτυξης που είχε καταφέρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναφέρθηκε στον Βρετανό λόγιο Σάμιουελ Τζόνσον που είχε πει ότι «το τελευταίο καταφύγιο κάθε μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός» για να δείξει πως όταν όλα τα άλλα επιχειρήματα έχουν καταρρεύσει, βγάζει έναν μπαλαντέρ για να βραχυκυκλώσει τη συνέχιση της συζήτησης.

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, που σχολίασε ότι ο Υπουργός Οικονομικών υπερασπίζεται μια αποτυχημένη και αφερέγγυα πολιτική.

Ο Τσακαλώτος για ανακεφαλαιοποίηση και ανάπτυξη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test της ΕΚΤ, εξέφρασε για άλλη μια φορά την αισιοδοξία του, σημειώνοντας πως η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην ανακεφαλαιοποίηση, η οποία είναι μακροπρόθεσμη, στέλνει θετικό μήνυμα, ενώ αντιμετωπίζεται το θέμα των κόκκινων δανείων και απομακρύνεται το κούρεμα των καταθέσεων.

Πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο η κυβέρνηση θα καταθέσει την αναπτυξιακή της πολιτική, ενώ σε ότι αφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών, όπου επικρατεί ένας "συμβιβασμός", είπε πως «μαζί με το μπουγαδόνερο χάνουμε και το νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.