Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συναγερμός: Κυβερνοεπίθεση ξένων χάκερς κατά τριών ελληνικών τραπεζών ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΤΡΑ ΣΕ BITCOIN

Κυβερνοεπίθεση κατά τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών εξαπολύουν εδώ και τρεις ημέρες ξένοι χάκερς, σημαίνοντας συναγερμό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά. Οι τράπεζες, πάντως, είναι καθησυχαστικές σε ότι αφορά την ασφάλεια πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.
Άμεσα καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς το ενδεχόμενο επιθέσεων λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψιν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερς που πραγματοποιούν την επίθεση, προέρχονται από τη Ρωσία, είναι πάνω από 30 άτομα και ζητούν λύτρα σε bitcoin.
Οι αυτοαποκαλούμενοι “Armada Collective” είναι μια νέα ομάδα χάκερ που προχωρά σε ηλεκτρονικούς εκβιασμούς ζητώντας λύτρα σε bitcoin.
Ουσιαστικά, η Armada Collective απειλεί τους στόχους της με επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (γνωστές ως Distributed Denial of Service Attack ή DDoS), προκαλώντας κατάρρευση μιας υπηρεσίας μέσω αποστολής υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων.
SBBCNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις