Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο Συριακός στρατός πήρε ένα στρατηγικό ύψωμα και ελέγχει μια σημαντική πόλη

Λατάκεια (Συρία), 30 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Ο στρατός της Συρίας με την υποστήριξη των ομάδων αυτοάμυνας πήρε τον έλεγχο του ύψώματος  1122 στα Βόρεια που ολοκληρώνει  τον
 έλεγχο  γύρω από την πόλη της Salma, μια στρατηγικά σημαντική πόλη στην επαρχία Λατάκια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού.



«Πήραμε  τον έλεγχο του υψώματος  της 1122 και ουσιαστικά ολοκληρώσαμε  την περικύκλωση της πόλης Salma», είπε. Πρόσφατα υπό έλεγχο ελήφθησαν πολλά χωριά και υψώματα  γύρω από την  Salma, σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του στρατού πρόσθεσε, επίσης, ότι αν πριν από την έναρξη των ενεργών εχθροπραξιών στην περιοχή ήταν περίπου 10 χιλιάδες μαχητές, τώρα δεν έχουν  μείνει πάνω από δύο χιλιάδες, οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν ή υποχώρησαν. Μεταξύ των μαχητών ήταν αρκετοί μετανάστες  από τις περιοχές του Καυκάσου  της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ, πρόσθεσε ο Σύριος Στρατηγός.

Η Salma είναι μια στρατηγικά σημαντική πόλη στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας. Έχει ένα δρόμο  προς τα τουρκικά σύνορα, καθώς και  προς την πόλη του Idlib - την πρωτεύουσα της γειτονικής επαρχίας. Στον τομέα αυτό, στις 23 Νοεμβρίου είχαν  τραυματιστεί τρεις Ρώσοι δημοσιογράφοι και 24 Νοεμβρίου, τα τουρκικά F - 16 κατέρριψαν  ένα ρωσικό Su - 24 βομβαρδιστικό αεροπλάνο.

Στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 συνεχίζεται η  ένοπλη σύρραξη, στην οποία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν σκοτωθεί ι περισσότερα από 220 χιλιάδες άτομα.  Τα Κυβερνητικά στρατεύματα   αντιμετωπίζουν τους αντάρτες  που ανήκουν σε διάφορες ένοπλες ομάδες. Οι πιο ενεργοί μαχητές είναι οι εξτρεμιστικές ομάδες  του "ισλαμικού κράτους" και του  "Al-Nusra Dzhebhat."
Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ έχει  ξεκινήσει  τις αεροπορικές επιδρομές  σε στόχους και του “Ισλαμικού Κράτους “ και του "Dzhebhat en Nusra» στη Συρία.

http://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις