Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Στη Μόσχα η σορός του Ρώσου πιλότου – Βαρύ το κλίμα (Photos/Video)

Έφτασε τελικά στη ρωσική πρωτεύουσα η σορός του πιλότου του ρωσικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στη τουρκοσυριακή μεθόριο.

Τη σορό περίμεναν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο αρχηγός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Βίκτορ Μποντάρεφ και άγημα που απέδωσε τιμές σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.
Ο πιλότος ονόματι Όλεγκ Πεσκόφ, πατέρας δύο παιδιών, κατάφερε να εκτιναχθεί και να ανοίξει το αλεξίπτωτο αλλά σκοτώθηκε στον αέρα από τα πυρά τουρκομάνων ανταρτών, οι οποίοι φέρονται να παρέδωσαν αργότερα το άψυχο σώμα του στις τουρκικές αρχές.
Τούρκοι στρατιώτες μετέφεραν με τιμές (sic) και κάθε επισημότητα τη σορό σε στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Χατάυ στη νότια Τουρκία και προσγειώθηκε συνοδεία μαχητικών στη στρατιωτική βάση Τσκαλόφσκυ, λίγο έξω από τη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού προκάλεσε κρίση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις, με την Άγκυρα να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη και τον Πούτιν να αρνείται συνάντηση με τον Ερντογάν στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις