Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κουμουτσάκος: αναποτελεσματική η “διπλωματία του Twitter”

Επιτίθεται στην Κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. Τι λέει για το επεισόδιο με την Γεροβασίλη στο Προεδρικό και τα εσωτερικά της ΝΔ.

«Η διπλωματία του Twitter δεν ξέρω τι αποτελέσματα έχει» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,
αναφορικά με τις τελικές αποφάσεις της συνόδου Κορυφής Εε-Τουρκίας για το Προσφυγικό.
Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφορικά με την τακτική της ελληνικής πλευράς «οι ατάκες και τα επιχειρήματα σωστά είναι. Το θέμα είναι τι αποδίδει η διπλωματία. Δεν ξέρω αν η διπλωματία του Twitter είναι η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματικότερη, τη στιγμή που η Τουρκία - πρέπει να το πούμε αυτό - φεύγει με γεμάτες τις βαλίτσες της επιστροφής προς την Άγκυρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τι λέει για το επεισόδιο με την Γεροβασίλη

Αναφορικά με το επεισόδιο που είχε με την Όλγα Γεροβασίλη στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε, μιλώντας στον BHMA FM, ότι «παρουσιάστηκε πολύ περισσότερο και δραματοποιήθηκε απ’ ό,τι ήταν. Αμέσως μετά την έναρξη της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών κεκλεισμένων των θυρών, απαντώντας σε ερωτήσεις η κυρία Γεροβασίλη, διότι δεν ξεκίνησε μόνη της, (μίλησε) σε σχέση με την εν εξελίξει συζήτηση».
Όπως επεσήμανε, «θεωρώ ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είναι σεβαστή η διαδικασία που ακολουθείται, βεβαίως οι δημοσιογράφοι πρέπει να ρωτάνε και αυτή είναι η δουλειά τους, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να διαφυλάττει μια θεσμική διαδικασία. Θεωρώ ότι έγινε μια ενημέρωση για τα όσα παράλληλα λέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες και ζήτησα μετά να πω στους δημοσιογράφους κι εγώ δύο κουβέντες, λέγοντάς τους ότι θεωρώ ότι η ταυτόχρονη και παράλληλη ενημέρωση για το τι λέγεται μέσα εκείνη τη στιγμή υποσκάπτει την εμπιστοσύνη σε μια θεσμική διαδικασία».
Προεδρικό Μέγαρο - Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - συνοδεία - Γιώργος Κουμουτσάκος - Γιάννης Βρούτσης
Ωστόσο, για την ένταση ρίχνει την ευθύνη στον Τέρενς Κουίκ, σημειώνοντας ότι «επειδή υπήρχε μια επικοινωνιακή διάσταση σ’ αυτό, έκανα την επισήμανση, αλλά την ένταση και το πρόβλημα δημιούργησε ένα τρίτο πρόσωπο. Η κυρία Γεροβασίλη είναι ένας ευγενής άνθρωπος και πιστεύω κι εγώ, αλλά ο κ. Κουίκ ήταν που παρενέβη ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» και θεώρησε ότι πρέπει να διαφυλάξει και να περισώσει την κυρία Γεροβασίλη, η οποία δεν είχε τέτοια ανάγκη…».

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όλοι προσπαθούν πολύ συνειδητά και με μεγάλη συνέπεια να γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Νέα Δημοκρατία περνάει πραγματικά ή πέρασε μία δύσκολη στιγμή. Αυτό το οποίο άλλαξε το κλίμα ξέρετε ήταν και αυτό θέλω να το τονίσω, η μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έδειξε η κοινοβουλευτική ομάδα όταν συνήλθε. Εκεί άλλαξε πραγματικά τα πράγματα. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις