Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Αυστριακός αξιωματούχος: Ανοησία οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας (σ.σ. λόγω της Ουκρανίας) «είναι ανοησία και δεν κινούν τίποτε», καταγγέλλει. σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα
"Ντερ Στάνταρντ". ο πρόεδρος του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως εξαιτίας αυτών των κυρώσεων οι αυστριακές εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν εφέτος κατά 40%.
Αναφέρει ακόμη, ότι υπάρχουν ούτως ή άλλως στον κόσμο τόσες πολλές εστίες κρίσης, κάτι που καθιστά αναγκαίο όλοι να έλθουν πιο κοντά και η ρεαλιστική πολιτική να αποφασίσει πως είναι καιρός να τερματιστούν οι κυρώσεις, καθώς, όλα μπορούν να προχωρήσουν καλύτερα στη βάση του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, παρά με τις κυρώσεις.
Επίσης, δηλώνει πεπεισμένος πως η διένεξη με τη Ρωσία θα μπορούσε να λυθεί μόνον με απευθείας επαφές, και σημειώνει ότι για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης συνεννόησης μεταξύ Αυστρίας και Ρωσίας απαιτείται μία βάση εμπιστοσύνης, καθώς και οι δύο πλευρές υπέστησαν ζημίες από τις κυρώσεις.
«Εκπληξη» εκφράζει ο πρόεδρος του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου για τις δηλώσεις του προέδρου της αποκαλούμενης Επιτροπής Ανατολής της Γερμανικής Οικονομίας, Έκαρντ Κόρντες, ότι, μετά από τα μηνύματα αποκλιμάκωσης της κατάστασης που έστειλε τους προηγούμενους μήνες η ρωσική κυβέρνηση, η γερμανική οικονομία θα ανέμενε από τους ηγέτες των κυβερνήσεων της ΕΕ περισσότερο θάρρος για μία προσέγγιση με τη Ρωσία.
Όπως τονίζει ο Κρίστοφ Λάιτλ, αυτή η έκπληξή του δικαιολογείται, καθώς δεν ήταν κανείς άλλος παρά οι γερμανικές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν ταχθεί από την αρχή δραστικά υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και που τώρα αυτές κάνουν στροφή 180 μοιρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, περίπου 1.200 αυστριακές επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 550 διατηρούν δικά τους παραρτήματα στη Ρωσία, είχαν εξάγει μέσα στην προηγούμενη χρονιά στη χώρα αυτή προϊόντα συνολικής αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις εξαγωγές αυτές να έχουν μειωθεί εφέτος κατά 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις