Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Λιβύη δεν προβλέπει τίποτα για το «χάος» της επόμενης ημέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αμερικανικό Πεντάγωνο, έτοιμο είναι το σχέδιο για την επικείμενη εισβολή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.


Από τον ευρωπαϊκό Τύπο είναι ήδη γνωστό ότι η νέα επιχείρηση  θα συμπεριλαμβάνει ένοπλες δυνάμεις  από την Ιταλία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία, καθώς επίσης θα υπάρχει και συμμετοχή των ίδιων των Λίβυων, αναφέρει ξένο δημοσίευμα.


Η εισβολή θα ξεκινήσει από την πόλη της Σύρτης, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι τζιχαντιστές και οι οποίοι  θα βομβαρδιστούν ανηλεώς , ενώ  στη συνέχεια, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα χωριστούν σε δύο τομείς.

Η μία κατεύθυνση θα αφορά την πόλη της Βεγγάζης και η άλλη την πόλη της  Τρίπολης. Αποστολή των νατοϊκών δυνάμεων είναι η εγκαθίδρυση στην εξουσία μιας « λιβυκής κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης» , ενώ στην  Βεγγάζη, ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο έλεγχος των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ με σύνθημα την διαφύλαξη της Ευρώπης και τις χώρες του Μαγκρέμπ από την απειλή του «ισλαμικού κράτους», θα υλοποιήσει μία ακόμη στρατιωτική επιχείρηση.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ξεκινάει  έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Λιβύη, μια χώρα που είχε «γευθεί» 40 χρόνια δικτατορίας του Καντάφι, και τώρα της επιβάλλεται  μια κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης » με επικεφαλής τον Fayez Sarraj.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ απειλείται  και από τις δύο κυβερνήσεις, οι οποίες δεν έχουν πολλά σημεία σύγκλισης , και έχουν έδρα  η μεν πρώτη την Τρίπολη και  η δεύτερη το Τομπρούκ.

Επιπλέον, υπάρχει ένα ανερχόμενο κύμα  ενάντια στην ξένη παρέμβαση  σε όλη τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των λιβυκών φυλών  Toubou και Τουαρέγκ  της Κυρηναϊκής.

Οι Ισλαμιστές στην Τρίπολη έχουν εκδώσει μάλιστα και   φετφά σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία».  και δεν θα γίνει τίποτα  αποδεκτό  χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου της Ulema  και του νόμου της Σαρία.

Η ΕΕ, βλέποντας αυτήν την κατάσταση  απείλησε  να επιβάλει κυρώσεις εναντίον  των λειτουργιών του αποκαλούμενου « Λιβυκού Εθνικού Κογκρέσου», υπό τον  Πρωθυπουργό Χαλίφα Γκβεούλι και τον Πρόεδρο Νούρι Αμπού Σαχμεούνα .

Στο άλλο άκρο της Λιβύης μαίνεται  επίσης η σύγκρουση μεταξύ του Στρατηγού Χαφταρά Χαλίφα  και  του  Α.Hijazi, ο οποίος τέθηκε υπό τη διοίκηση του νέου υπουργού Άμυνας Μαχντί Μπαργκάτι .

Η διαμάχη και η πάλη για την εξουσία μεταξύ των πολιτικών, των φυλών, των στρατιωτικών και των διοικητών των τομέων, στο τέλος, θα οδηγήσει  σε χάος και αποτυχίες την προσπάθεια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Η κόρη του Καντάφι ξεκίνησε αντάρτικο στην Λιβύη κατά του ΝΑΤΟ και των τζιχαντιστών), αναφέραμε ότι στον «χορό» εισήλθε και η κόρη του Λίβυου δικτάτορα  Αΐσα.

Ως πρώην Αντιστράτηγος του Λιβυκού Στρατού, η Αΐσα, ανέφερε την πίστη της στον πατέρα της , και κάλεσε τους Λίβυους να «ξυπνήσουν» για να κερδίσουν την νίκη, για να επιστρέψει η «κυβέρνηση Τζαμαχιρία».

Πολύ φοβόμαστε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά την ισοπέδωση των τζιχαντιστών , έχουν αντιμετωπίσουν ένα πολύ πιο επικίνδυνο αντίπαλο στην χώρα αυτή. Την διχόνοια ανάμεσα σε φυλές , πολέμαρχους, ισλαμιστές κά και την απόλυτη παράνοια.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις