Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σουηδία: Επίθεση σε μετανάστες και πρόσφυγες από κουκουλοφόρους

Πηγή: REUTERS / TT NEWS AGENCY
Δεκάδες κουκουλοφόροι, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με νεοναζιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Στοκχόλμης με στόχο να επιτεθούν εναντίον προσφύγων και μεταναστών.
Μια ομάδα 50 έως 100 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έδωσε ραντεβού νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο Σέργκελς Τοργκ, μια μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας της Σουηδίας.
Αφού πληροφορήθηκαν για «ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον ανήλικων μεταναστών που δεν συνοδεύονταν στο κέντρο της Στοκχόλμης» οι Αρχές ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις επί τόπου με την παρουσία μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και την επιτήρηση της περιοχής από αέρος, συγκεκριμένα από ελικόπτερα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα Aftonbladet, οι δράστες επιτέθηκαν σε «πρόσωπα με εξωτερική εμφάνιση που παρέπεμπε σε ξένο» και διένειμαν φυλλάδια με τα οποία απειλούσαν ότι θα επιβάλουν «στα παιδιά των δρόμων από τη Βόρεια Αφρική την τιμωρία που τους αξίζει».
«Πέρασα από το σημείο, είδα μια ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα μαύρα, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και να χτυπούν ξένους» περιέγραψε ένας μάρτυρας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν κατήγγειλε τις «ομάδες ρατσιστών που απειλούν και υποκινούν το μίσος σε δημόσιους χώρους» στις οποίες «πρέπει να απαντήσουμε με ισχύ».
«Πρόκειται για μία ανησυχητική εξέλιξη της κοινωνίας» προσέθεσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων TT.
Προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί καμία μήνυση πιθανών θυμάτων των συμμοριών αυτών, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ένας άνδρας ηλικίας 46 ετών συνελήφθη επειδή γρονθοκόπησε στο πρόσωπο ένα αστυνομικό με πολιτικά.
Επιπλέον τρία άτομα ηλικίας 20 έως 30 ετών προσήχθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης κι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.